FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Sanjin Alagić novi Šef Akademije FKS, Emir Karahmet koordinator omladinskog pogona i šef Škole fudbala “Asim Ferhatović-Hase”

19.07.2016 u 17:33h

Sanjin Alagić novi Šef Akademije FKS, Emir Karahmet koordinator omladinskog pogona i šef Škole fudbala “Asim Ferhatović-Hase”

Sanjin Alagić imenovan je od strane Borda direktora Fudbalskog kluba Sarajevo na poziciju Šefa Akademije Bordo kluba. Ovaj tridesetdevetogodišnji fudbalski trener, koji je u proteklom periodu vodio U-19 selekciju Akademije FK Sarajevo sa dosta uspjeha, tako će naslijediti Almira Hurtića, koji obnaša dužnost Šefa stručnog štaba prvog tima Fudbalskog kluba Sarajevo. Alagić je u proteklim sedmicama okonačao svoje školovanje, te je dobio UEFA PRO trenersku licencu.

U svojoj šesnaestegodišnjoj trenerskoj karijeri vodio je omladinske selekcije Fudbalskog kluba Sarajevo, bahreinskog kluba Al Ahli, kuvajtskih klubova Al Salmiya i Al Qadsia, a u dvogodišnjem periodu radio je i kao Šef struke u Al Salmiya FC. Od osnivanja Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo u istoj radi kao trener, na početku U-17, a kasnije i U-19 selekcije, a sredinom mjeseca jula započeo je rad na novoj dužnosti.

“Funkciju Šefa Akademije FK Sarajevo sam preuzeo prije nekoliko dana. Drago mi je i zahvalan sam Fudbalskom klubu Sarajevo na ukazanom povjerenju. Dobro sam upoznat sa radom Akademije kao i odličnim rezultatima, koji su postignuti od osnivanja Akademije do danas. Nadam se da će prethodni Šef Akademije, Almir Hurtić, jednako uspješno nastaviti svoj rad u prvom timu Sarajeva. Cilj Akademije ostaje omogućiti mladim talentovanim igračima sa područja BiH najbolje uslove za rad i trenažni proces i pri tome učvrstiti Akademiju kao vodeću u našoj državi.”, kazao je Alagić.

Višegodišnji trener u Omladinskom pogonu Fudbalskog kluba Sarajevo, Emir Karahmet, ostat će i u narednom period na poziciji Šefa škole fudbala “Asim Ferhatović-Hase” uz preuzimanje obaveza koordinatora omladinskog pogona FK Sarajevo u sklopu kojeg djeluje i škola fudbala za djevojčice. Karahmet je u svojoj dosadašnjoj karijeri radio kao asistent i demonstrator na Fakultetu za Sport i Tjelesni odgoj Univerziteta u Sarajevu, a kao Šef struke je vodio Igman, Bosnu i Unis, dok je kao trener NK Bosna Visoko osvojio prvo mjesto i obezbijedio plasman u 1. ligu Federacije BiH u sezoni 2014/15. Svoju trenersku karijeru u Fudbalskom klubu Sarajevo započeo je 2004. godine, a od sezone 2009/10, osvojio je ukupno pet značajnih trofeja. Sa kadetima Fudbalskog kluba Sarajevo bio je dva puta državni prvak, potom i sa mlađim kadetima šampion bh entiteta Federacije BiH, što mu je pošlo za rukom i sa juniorima tima sa Koševa. Karahmet je u proteklim danima i uspješno okončao edukaciju UEFA PRO programa.

“Veliko mi je zadovoljstvo što je rukovodstvo kluba prepoznalo moj rad i rad svih uposlenika Omladinskog pogona FK Sarajevo u prethodnom periodu. Naš cilj jeste da ostvarimo što bolje rezultate na svim poljima, kako bi našoj djeci obezbijedili što je bolje uslove za rad, napredak, uspješne rezultate i kako bi ih približili prvom timu.”, kazao je Karahmet.

Čestitamo Sanjinu Alagiću i Emiru Karahmetu na imenovanju, te im želimo puno sreće u svom radu, a više informacija o Akademiji FK Sarajevo i Školi fudbala “Asim Ferhatović-Hase” možete pogledati klikom na Akademija i Škola fudbala.


FB_sezonske_mockup2