FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Sedam polaznika Omladinskog pogona FK Sarajevo učestvuje na U-16 memorijalnom turniru u Zenici

01.04.2016 u 10:47h

Sedam polaznika Omladinskog pogona FK Sarajevo učestvuje na U-16 memorijalnom turniru u Zenici

Nadolazećeg vikenda, 2. i 3. aprila tekuće godine, igrat će se peto izdanje Memorijalnog turnira Josip Katalinski “Škija”. Na turniru će učestvovati U-16 reprezentacije Bosne i Hercegovine, Makedonije, Grada Beograda, kao i zajednička selekcija Sarajeva i Istočnog Sarajeva. Selektor državne reprezentacije, Sakib Malkočević, pozvao je ukupno četiri igrača Akademije FK Sarajevo.

Tako su svoje ime na spisku selektora našli: Rijad Sadiku, Armin Imamović, Đani Salčin i Kenan Dervišagić. Naš mladi defanzivac, Rijad Sadiku, nažalost, zbog lakše povrede otkazao je nastup na predstojećem turniru, a umjesto njega je pozvan Miladin Pijunović, također član klupske Akademije.

Iz Omladinskog pogona Bordo kluba za zajedničku selekciju grada Sarajeva i Istočnog Sarajeva nastupit će Din Kapetanović, Amar Malić i Darko Kusmuka, a vrijedi istaći i to, da je u stručnom štabu pomenute selekcije Almir Turković, bivši prvotimac Sarajeva i trener dječaka starosti do 11 godina u Školi fudbala “Asim Ferhatović-Hase”.

Ovim putem čestitamo našim dječacima na pozivima selektora, te im želimo puno sreće u predstojećim utakmicama.


HIFA-HD (1)