FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Škola fudbala "Asim Ferhatović-Hase" učestvuje na turniru "Izmir Cup" 2016

18.03.2016 u 16:28h

Škola fudbala "Asim Ferhatović-Hase" učestvuje na turniru "Izmir Cup" 2016

Škola Fudbala "Asim Ferhatović-Hase", u periodu od 24. do 27. marta tekuće godine, učestvovaće na turniru Izmir Cup 2016, u istoimenom turskom gradu. Za naše polaznike, rođene 2004. godine i mlađi, ovo će biti drugo učešće na pomenutom turniru, obzirom da su u junu mjesecu 2015. godine već nastupali na istom, kada su u konkurenciji od 18 ekipa učesnika, zauzeli 6 mjesto.

Učešće na turniru uzet će veliki broj renomiranih internacionalnih ekipa kao što su Manchester City, AS Roma, Besiktas JK, Ajax, Galatasararay, FC Porto, KRC Genk, Hannover 96 i druge.

“Sretni smo zbog prilike da učestvujemo na ovom fantastičnom turniru. Prošle godine smo igrali zapaženu ulogu, a vjerujem da možemo i ove godine. Imamo kvalitetnu selekciju i želimo Fudbalski klub Sarajevo, predstaviti na najbolji mogući način.”, kazao je Ervin Uščuplić, jedan od dvojice trenera koji će voditi naše dječake u Izmiru.

“Riječ je o jednom od najkvalitetnijih turnira u Evropi za djecu ovog uzrasta. Zaista, riječ je o ogromnom turniru, na kojem će učestvovati respektabilne ekipe i po mom mišljenju, velika je stvar za FK Sarajevo što ćemo i mi biti dio ovog turnira u Izmiru. Želimo predstaviti klub u najboljem svjetlu”, kazao je Vernes Salkičević, pomoćni trener naše selekcije.

12079119_1703329003239408_6866618569606013744_n

Više informacija o turniru potražite na web stranici www.u12izmircup.org, te na facebook stranici klikom na LINK.

Selekcija naše škole fudbala se nalaze u grupi “L” zajedno sa ekipama Athletic Bilbao, FC Twente, Izmir BSB Sport, Sundby, Izmirgucu, a polazak za Tursku zakazan je za 23. mart tekuće godine.

“Naši dječaci jedva čekaju dan kada će poći. Iskustva iz prošle godine su odlična i za dječake je ovo jedan veliki događaj i veliko iskustvo. Prošle godine smo pokazali dobru igru i dobro ponašanja, lijepo smo predstavili državu, grad i klub iz kojeg dolazimo i zbog toga smo dobili poziv da ponovo učestvujemo, na čemu se zahvaljujemo organizatorima”, dodao je Uščuplić.

Ovim putem našim dječacima i trenerima Ervinu Uščupliću i Vernesu Salkičeviću želimo sretan put za Tursku, te puno uspjeha na nadolazećem turniru Izmir Cup 2016, a Fudbalski klub Sarajevo poziva sve dječake, koji još uvijek nisu počeli trenirati fudbal da to promijene, te da se pridruže i upišu u Školu fudbala “Asim Ferhatović-Hase”.

Sve informacije o upisu možete pročitati na klupskoj web stranici klikom na LINK. Više informacija potražite na kontakt e-mailu: [email protected], te pozivom na brojeve (033) 664-262 i 222-280.


HIFA-HD (1)