FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Službeni predstavnik Omladinskog pogona, Abdulah Bogilović, napadnut poslije utakmice juniora Sarajeva i Igmana

13.12.2015 u 11:32h

Službeni predstavnik Omladinskog pogona, Abdulah Bogilović, napadnut poslije utakmice juniora Sarajeva i Igmana

Juniori Škole fudbala “Asim Ferhatović-Hase” u toku jučerašnjeg dana odigrali su prijateljsku utakmicu protiv vršnjaka FK Igman. Fudbalske utakmice su manifestacije namijenjene za fer i korektno sportsko nadmetanje, nažalost, na pomenutom susretu, ispravne vrijednosti pravih sportista bile su u drugom planu. Naime, službeni predstavnik našeg Omladinskog pogona, istaknuti sprotski radnik i bivši fudbaler našeg kluba, sedamdesetjednogodišnji Abdulah Bogilović, napadnut je od strane igrača gostujućeg kluba u službenim prostorijama koševskog stadiona nakon završetka utakmice. Juniori Igmana, pokušali su Bogiloviću otuđiti mobilni telefon, a brzom reakcijom službenog predstavnika Omladinskog pogona Fudbalskog kluba Sarajevo, gori scenarij je spriječen.

“Obnašao sam svoju dužnost i obaveze prilikom utakmice i obzirom na raspored utakmica, od fudbalera Igmana zatražio sam kontakt njihovog trenera zbog toga što smo predugo čekali na ključ njihove svlačionice, jer su druge ekipe čekale na ulazak i spremanje za naredne utakmice. Pri tome, mladići Igmana su pokušali da mi otuđe telefon, a njih nekoliko je krenulo prema meni. Ja sam odgurnuo jednog mladića i istrčao iz svlačionice i uputio se prema kancelariji u prostorijama stadiona, a starije osobe koje su u tom periodu bile prisutne u holu u prostoru svlačionica su zaustavili mladiće koji su u grupi krenuli prema meni. Jako mi je žao zbog toga što se desilo, takvo ponašanje nema mjesto u fudbalu, sportu, koji prije svega treba da zbliži mlade ljude.”, kazao je Bogilović.

Na samoj utakmici nisu zabilježeni nikakvi incidenti, a ista je u fer i sportskom duhu završena rezultatom 2:2.

“Današnja utakmica, kojoj sam prisustvovao protekla je u fer i sportskoj atmosferi, a zaista, moram istaći da nam je žao zbog nelagodnosti koje je doživio naš istaknuti član, Abdulah Bogilović. Svi sportski radnici, koji poznaju gosp. Bogilovića, znaju da je to izuzetno miran i profesionalan čovjek i koji je predan svom radu.”, istakao je Šef škole fudbala “Asim Ferhatović-Hase”, Emir Karahmet.

Fudbalski klub Sarajevo osuđuje napad na službenog predstavnika našeg Omladinskog pogona, Abdulaha Bogilovića, te poručuje da nasilju, bilo kakve vrste, nije mjesto na fudbalskim terenima, a naročito ne u mlađim uzrastima, gdje fokus treba biti na edukaciji djece, učenju ispravnih vrijednosti i općih pravila ponašanja, kako bi mladi fudbaleri bili prije svega primjerni članovi društva, te najzad perspektivni sportisti.


HIFA-HD (1)