FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Tri talenta Akademije FK Sarajevo potpisali ugovore do 2020. godine

09.06.2017 u 17:34h

 Tri talenta Akademije FK Sarajevo potpisali ugovore do 2020. godine

Fudbalski klub Sarajevo danas je potpisao ugovore sa tri mlada, talentovana igrača iz Akademije našeg kluba, koji su u proteklim godinama sa uspjehom nastupali za omladinske selekcije Sarajeva. Ugovore do 2020. godine potpisali su defanzivci Mufid Salčinović, Nihad Mujakić i Selmir Pidro. Svi pomenuti igrači, rođeni su 1998. godine i priključeni su prvom timu Mehmeda Janjoša.

Desni bek, Mufid Salčinović, rođen je 22. augusta 1998. godine i nakon potpisa ugovora, istakao je svoju radost. – “Zahvalan sam klubu na ukazanom povjerenju i prilici da se nametnem sturčnom štabu. U Akademiji Fudbalskog kluba Sarajevo proveo sam odličan period, gdje sam dosta napredavao i želim se pokazati u prvom timu najvećeg bosanskohercegovačkog kluba. Naročito bih se zahvalio svojoj porodici i trenerima iz Akademije na podršci.”, rekao je Salčinović.

IMG_0259_1

Na poziciji lijevog beka, konkurenciju će pojačati Selmir Pidro (3. mart 1998.), talentovani igrač, koji je u nekoliko navrata do sada imao i priliku da trenira sa prvim timom Sarajeva.

“Izuzetno sam sretan nakon potpisivanja ugovora sa klubom kojeg volim. Sarajevo mi je pružilo priliku da se dokažem i nadam se da ću je iskoristiti i opravdati povjerenje. Dati ću sve od sebe da to uspijem i koristim priliku da se zahvalim trenerima u Akademiji i mojoj porodoci na svemu što su uradili za mene.”, rekao je Pidro.

Kapiten naših juniora, Nihad Mujakić (15. april 1998.) u dva navrata do sada odradio je pripreme sa prvim timom Bordo klubom, a današnjim potpisom, produžio je svoju vjernost klubu u kojem je ponikao.

“Želim se zahvaliti svim trenerima u Fudbalskom klubu Sarajevo sa kojima sam radio do sada i moram istaći da sam jako sretan zbog potpisivanja novog ugovora i prilike da se dokažem stručnom štabu.”, kazao  je Mujakić.

Našim mladim prvotimcima čestitamo na potpisivanju ugovora i  želimo puno sreće u prvom timu Bordo kluba.

skola_fudbala_HD