FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

U-15 selekcija osvojila prvo mjesto u Švicarskoj!

22.11.2012 u 14:40h

U-15 selekcija osvojila prvo mjesto u Švicarskoj!

U-15 selekcija bordo tima protekli vikend boravila je u Švicarskoj. Razlog tome jeste učešće na kvalitetnom internacionalnom turniru, na kojem su naši omladinci ostvarili zapažen rezultat. Naime, naša U-15 selekcija osvojila je turnir! Njihov trener, Admir Hasančić, prenio nam je sve svoje utiske iz Švicarske.

-       "Zaista smo dugo putovali i gotovo da uopšte nismo imali vremena da se odmorimo. Odmah pri dolasku, morali smo da nastupimo. Odigrali smo 7 utakmica u jednom danu i zaista smo sretni što smo uprkos tome uspjeli da ostvarimo ovakav rezultat. Ovim putem se moram zahvaliti domaćinima, gosp. Harisu Čengiću i gosp. Asimu Mujalu, koji su pravi zaljubljenici u bordo boju. Srčano su nas dočekali, osjećali smo se kao kod kuće, iako smo bili hiljadu kilometara udaljeni od Sarajeva.", kazao je Admir Hasančić, dodavši:

-       "Što se tiče samog turnira, moram istaći da je bio jako kvalitetan. U grupnoj fazi smo zabilježili 3 pobjede i odigrali jedan neriješen susret. Istakao bih da smo pobijedili ekipu iz Basela rezultatom 3:0. U polufinalnom susretu smo, nakon izvođenja penala, pobijedili Podgrmeč sa 7:6, te u finalu Luzern, također nakon penala, 3:2."

Naši omladinci su bili zaista disciplinovani. Na 7 utakmica nisu zabilježili čak niti jedan žuti karton!

-       "Moram pohvaliti naše omladince. Oni su pokazali jedan vrhunski odnos prema dresu. Bilo je jako lijepo u Švicarskoj i mogu samo reći riječi hvale za našu djecu, koja su, ponoviti ću, prikazala FK Sarajevo u najboljem mogućem svjetlu, kako i priliči najvećem bh. sportskom kolektivu.", kazao je Admir Hasančić za kraj razgovora.

Ovim putem čestitamo našoj U-15 selekciji na ostvarenom rezultatu i želimo im da i u nastavku svoje fudbalske karijere ostvaruju zapažene rezultate poput ovog.