FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

U-17 reprezentacija izborila plasman u elitni krug: Pet kadeta Sarajeva dio uspješnog kolektiva

09.10.2017 u 11:12h

U-17 reprezentacija izborila plasman u elitni krug: Pet kadeta Sarajeva dio uspješnog kolektiva

Kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine plasirala se u elitni krug kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. U-17 reprezentacija naše države remizirala je jučer sa Slovačkom, što je bilo dovoljno za plasman u narednu rundu kvalifikacija.

Pomenuta reprezentativna selekcija nakon kvalifikacionog turnira u Bosni i Hercegovini zauzima prvo mjesto na tabeli, a bitno je istaći da su dječaci Akademije FK Sarajevo ostvarili odličan učinak. Čak pet kadeta iz Bordo kluba nosilo dres reprezentacije BiH.

Dino Islamović, Andrej Đokanović, Nemanja Nikolić i Armin Šarić upisali su nastup u svakoj utakmici, a na klupi je boravio mladi golman Sarajeva, Belmin Dizdarević. Dječaci našeg kluba imali su odličan učinak i velike zasluge za plasman reprezentacije u naredni krug kvalifikacija, a bitno je istaći da je kapiten ove selekcije bio naš Andrej Đokanović.

Čestitamo našim dječacima, kolektivu U-17 reprezentacije BiH na čelu sa selektorom Sakibom Malkočevićem i želimo im puno sreće u predstojećem krugu kvalifikacija.

skola_fudbala_HD