FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

U-17 selekcija učestvuje na turniru "Kup Svetog Duje 2014."

30.05.2014 u 15:59h

U-17 selekcija učestvuje na turniru "Kup Svetog Duje 2014."

U-17 selekcija Fudbalskog kluba Sarajevo, ovog vikenda učestvovat će na međunarodnom fudbalskom turniru "Kup Svetog Duje 2014.", kojeg organizuje HNK Hajduk.

Osim Fudbalskog kluba Sarajevo i domaćina Hajduka, na turniru će učestvovati još i kadeti RNK Split i Udinesea iz Italije.

"U popodnevnim satima smo krenuli put Hrvatske. Boravit ćemo danas u Makarskoj, u našem stalnom odredištu, Hotelu Bonaca. Naši dječaci su spremni za ovaj turnir. Zbog učešća na Kvarnerskoj Rivijeri, nekoliko naših kadeta je priključeno juniorima, tako da će na turniru u Splitu nastupiti i nekoliko dječaka rođenih 1998. i 1999. godine, te samim tim, bit ćemo najmlađa ekipa na turniru. Ipak, vjerujemo u naše momke i sigurni smo da će odgovoriti na sve zadatke", kazao je Esad Selimović, trener U-17 selekcije Fudbalskog kluba Sarajevo.

U subotu, 31. maja, naši kadeti odmjerit će snage protiv Hajduka. Utakmica na pomoćnom terenu splitskog Poljuda počinje u 12 sati.

"Jake provjere poput sutrašnje, protiv vršnjaka Hajduka nam najbolje pokazuju na koga možemo računati u budućnosti. U ovom uzrastu, još uvijek dječaci osciliraju u formi, ali mi ćemo tražiti kvalitetan pristup, kako bismo dostojno prezentovali Fudbalski klub Sarajevo. Samo uščeće na ovom turniru je zaista pohvalno i izuzetno dobro, jer utakmice protiv jakih protivnika su najbolja stvar za razvoj naših omladinaca", dodaje Selimović.

U drugoj polufinalnoj utakmici turnira "Kup Svetog Duje 2014", nastupit će RNK Split i italijanski Udinese. Finalna utakmica je na rasporedu u nedjelju, sa početkom u 12 sati, a utakmica za treće mjesto, također u nedjelju, sa početkom u 10 sati. Dosadašnji osvajači ovog izuzetno jakog turnira u konkurenciji kadeta, bili su Dinamo Zagreb (dva puta), Hajduk i Olympique Marseille.

Našoj U-17 selekciji želimo mnogo uspjeha. SRETNO!