FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

U-19 selekcija učestvuje na turniru u Francuskoj.

18.05.2013 u 14:45h

U-19 selekcija učestvuje na turniru u Francuskoj.

U-19 selekcija FK Sarajevo, koja zauzima prvo mjesto u Omladinskoj Premijer ligi Bosne i Hercegovine,  se trenutno nalaze u Francuskoj, tačnije u gradu Dourges, gdje učestvuju na internacionalnom kupu "Dourges 2013". Naši omladinci boraviti će u tom malom gradu koji je udaljen 10km od Lensa do 21. maja. Ovog puta, ekipu će voditi koordinator Omladinskog pogona FK Sarajevo, Almir Hurtić, a inače je U-19 selekcija kluba uspješno vođena od strane Dženana Uščuplića.

Spisak igrača koji učestvuju na internacionalnom kupu "Dourges 2013": E.Plakalo, Muharemović, Varatanović, Zukić, Čulov, Čomaga, Čiva, A. Plakalo, Murga, Hamzić, Goloman, Zimić, Rešidović, Mustedanagić, Pendek, Mrzić i Kapić. Fizoterapeut ekipe: Sulejman Osmanović.
 
Na prvoj utakmici, koja je odigrana jutros, juniori FK Sarajevo savladali su vršnjake francuskog CS Avion rezultatom 1:0. U sklopu drugog kola grupne faze takmičenja, naše juniore u predvečernjim satima očekuje utakmica protiv norveškog predstavnika na turniru, ekipe Hobro. Sutra su na rasporedu utakmice 3. i 4. kola u kojima naše omladince čekaju vršnjaci FC Cambrige (Engleska), te Roskova (Poljska).
 
U drugoj grupi ovogodišnjeg turnira u Franucuskoj nastupaju: Club Brugge (Belgija), Dinamo Minsk i Sparta Rotterdam.

"Mladim igračima iz Omladinskog pogona Fudbalskog kluba Sarajevo je jako potrebno učešće na turnirima tipa ovog. Klub redovno dobiva mnogobrojne ponude za učešće na raznim turnirima. Politika kluba će biti takva da pažljivo biramo turnire na kojima ćemo poslati selekcije FK Sarajevo. Kriterij će biti jasan. Naši omladinci trebaju što jačen protivnike, kako bi njihov puni potencijal izašao na vidjelo.", kazao je koordinator omladinskog pogona FK Sarajevo, Almir Hurtić. 
 
Želimo napomenuti da je put naših omladinaca do Francuske prošao u najboljem mogućem redu. Zbog dužine puta, juniori FK Sarajevo bili su primorani da prenoće jednu noć u Njemačkoj. Kompletan boravak u Njemačkoj je omogućio gospodin Munever Kasumović, vjerni navijač Sarajeva i uspješan poslovni čovjek, koji živi i radi u Njemačkoj.