FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Uspješan vikend za naše kadete i juniore.

16.04.2013 u 15:52h

Uspješan vikend za naše kadete i juniore.

U okviru XXI kola Omladinske Premijer lige Bosne i Hercegovine, kadeti i juniori Fudbalskog kluba Sarajevo ostvarili su ubjedljive pobjede nad selekcijama Veleža, koje su dodatno učvrstile naše omladince na prvim pozicijama.

U prvoj utakmici koja je odigrana u subotu, kadeti Fudbalskog kluba Sarajevo ostvarili su pobjedu nad kadetima Veleža rezultatom 3:0. Golove za izabranike Emira Karahmeta su postigli Bašović, Kurtanović i Hećo.

FK Sarajevo 3:0 FK Velež
Strijelci: Bašović (20'), Kurtanović (60'), Hećo (66')

FK Sarajevo: Kurtanović, Pendek, Ćatić (80' Torlak), Gljiva (76' Sjenar), Medžuseljac (50' Hećo), Aganspahić, Kurtanović, Žiga, Mustedanagić, Bašović, Medić. Trener: Emir Karahmet.

Juniori Dženana Uščuplića su sa visokih 7:0 savladali Velež i u jednoj od najboljih partija ove sezone pokazali su da su najozbiljniji kandidati za osvajanje naslova prvaka Omladinske Premijer lige. Naši igrači pokazali su zaista zavidnu formu, a ponajviše su se istakli Rešidović, sa tri pogotka, te Murga sa dva pogotka.

FK Sarajevo 7:0 FK Velež
Strijelci: Rešidović (1', 43', 48'), Murga (7', 8'), Plakalo (37'), Čulov (78')

FK Sarajevo: Plakalo, Muharemović (46' Rizvanović), Rešidović (67' Sijamija), Čomaga (53' Kapić), Varatanović, Plakalo (58' Goloman), Hećo, Čulov, Mrzić (61' Hamzić), Zukić, Murga. Trener: Dženan Uščuplić. 

Nakon završetka ovog kola, kadeti se nalaze na prvom mjestu sa 49 bodova. Juniori FK Sarajevo su također prvi, sa 54 boda.