FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Veladžić najmlađi debitant i strijelac, prvi golovi za Osmanovića i Herića, Vazda i Čataković debitovali

04.11.2015 u 18:38h

Veladžić najmlađi debitant i strijelac, prvi golovi za Osmanovića i Herića, Vazda i Čataković debitovali

Fudbaleri Sarajeva savladali su danas na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović-Hase” Slaviju, te su se plasirali u 1/4 finala Kupa Bosne i Hercegovine ukupnim rezultatom od 6:2. Današnja utakmica na najvećem stadionu u državi posebna je po mnogo čemu. Naime, stručni štab Fudbalskog kluba Sarajevo u sastav je uvrstio jedanaest igrača, koji su mlađi od 21. godine, a svoj zvanični debi u dresu prvog tima Sarajeva upisali su Čataković, Veladžić i Vazda, dok su nove nastupe zabilježili Plakalo, Kadušić, Mihojević, Herić i Osmanović.

Sretan sam zbog svog debija u dresu prvog tima. Velika je čast nositi dres Sarajeva, najvećeg Kluba u državi i nastupati pred koševskom publikom. Koristim priliku da se zahvalim Klubu na ukazanoj prilici”, kazao je Hamza Čataković, napadač juniora klupske Akademije.

 “Zahvaljujem se stručnom štabu na ukazanom povjerenju i pruženoj prilici. Mnogo sam sretan i ponosan zbog svog debija”, istakao je mladi Anes Vazda, veznjak naših juniora.

12212455_10206848095457656_715745620_n

*Fotografija: Demirel Veladžić

Svoj debi u dresu Fudbalskog kluba Sarajevo, zabilježio je i Demirel Veladžić, kadet Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo, koji je rođen 15.5.1999. godine, i koji je jedan od najmlađih debitanata u historiji našeg Kluba. Veladžić je odmah pri ulasku u igru, sa svojim prvim dodirima sa loptom uspio i postići gol za konačan ishod utakmice, 3:1. On je, također, i jedan od najmlađih strijelaca u historiji Bordo kluba.

“Mnogo sam sretan i želim se zahvaliti stručnom štabu i klubu. Drago mi je što smo danas pobijedili, te se plasirali u narednu rundu takmičenja. Presretan sam zbog postignutog gola”, kazao je šesnaestogodišnji Veladžić.

Spomenimo i to, da su prva dva gola za Bordo klub na utakmici postigli također juniori Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo, Adnan Osmanović i Elvedin Herić.

HIFA-HD (1)