FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Visoke pobjede selekcija Akademije FK Sarajevo protiv Rudara iz Prijedora

02.04.2016 u 19:51h

Visoke pobjede selekcija Akademije FK Sarajevo protiv Rudara iz Prijedora

Selekcije Akademije FK Sarajevo proteklog vikenda odigrale su nove ligaške utakmice. U Trening centru našeg kluba u Butmiru, kadeti i juniori Bordo kluba dočekali su vršnjake Rudara iz Prijedora i slavili su nove, ubjedljive pobjede.

Kadeti Sarajeva deklasirali su goste iz Prijedora. Utakmica je završena rezultatom 7:0, a pet golova na utakmici postigao je Nedim Hadžić. Po jedan gol postigli su još Ragipović i Vintonji. Svojim novim golovima, Hadžić se dodatno udaljio od svojih pratilaca u Omladinskoj ligi BiH za kadete. Naš mladi prvotimac postigao je nevjerovatna 34 gola na 19 ligaških utakmica. Kadeti klupske Akademije zauzimaju sigurno prvo mjesto na ligaškoj tabeli sa 50 osvojenih bodova.

U-17: FK Sarajevo 7:0 FK Rudar Prijedor

FK Sarajevo: Musemić, Šabanović, Hadžić, Ragipović (Varešanović), Mehuljić, Šabić, Tutundžić (Bešić), Kurdić, Islamović (Pozder), Đokanović (Vintonji) i Buljubašić (Liješnić).

Poput mlađih kolega, i juniori Bordo kluba upisali su visoku pobjedu. Krajnji rezultat glasio je 6:0, a četiri gola postigao je Smajlagić. U strijelce se upisao još i kapiten juniora, Vazda, dok je posljednji gol djelo igrača Rudara, Radnovića, koji je pogodio sopstvenu mrežu. Naši juniori poslije ovog kola na svom kontu imaju 42 boda, uz dvije utakmice manje.

U-19: FK Sarajevo 6:0 FK Rudar Prijedor

FK Sarajevo: Trifković, Zeljković, Vazda, Čataković (Veladžić), Herić (Halavać), Smajlagić, Salčinović (Miletić), Blagojević (Škrijelj), Đurić, Rastoder i Gljiva (Avdić). 


HIFA-HD (1)