FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Zajedno postigli 34 gola na 15 utakmica, talentovani napadački dvojac kadeta Akademije Hadžić – Klarić

18.01.2016 u 13:26h

Zajedno postigli 34 gola na 15 utakmica, talentovani napadački dvojac kadeta Akademije Hadžić – Klarić

Kadeti Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo iza sebe imaju uspješnu polusezonu, u kojoj trenutno zauzimaju drugo mjesto na ligaškoj tabeli, a U-17 selekcija Sarajeva, koja brani naslov prvaka Bosne i Hercegovine, ima najbolji napadački učinak u čitavom takmičenju sa nevjerovatnih 57 postignutih golova.

Vrijedi istaći da su više od pola golova naših kadeta postigli mladi napadači, Nedim Hadžić i Sanin Klarić. Pomenuti dvojac, koji predstavlja nerješiv problem sa sve protivnike naših kadeta zajedno je postigao čak 34 gola. Prvi strijelac kadetske Premijer lige Bosne i Hercegovine, Nedim Hadžić, koji je u toku jesenjeg dijela sezone 2015/16 potpisao ugovor sa FK Sarajevo, postigao je 23 gola uz pet asistencija, dok je talentovani Klarić, koji je kao najbolji pionir mostarskog Zrinjskog stigao u klupsku Akademiju početkom ove sezone, postigao 11 golova, uz sjajan učinak od 10 asistencija.

“Iza nas je uspješna polusezona. Nadam se da ćemo ovako nastaviti i na proljeće, te ispuniti našu želju, a to je da odbranimo naslov prvaka države sa kadetima Akademije našeg kluba.”, izjavo je Hadžić.

_MG_1707

“Uslovi u Akademiji FK Sarajevo su odlični i ide nam jako dobro. Vjerujem da ćemo u proljetnom dijelu sezone igrati još bolje.”, rekao nam je Klarić.

Spomenimo i to, da je Šef stručnog štaba Fudbalskog kluba Sarajevo, Miodrag Ješić, na početku zimskih priprema, našim prvotimcima priključio pomenuti napadački dvojac naših kadeta. Nedim i Sanin, dječaci, koji su rođeni 1999. godine, tako su dobili priliku da treniraju sa igračima prvog tima Sarajeva, što je dodatna potvrda kvalitetnog rada unutar klupske Akademije.

Više informacija o Akademiji Fudbalskog kluba Sarajevo možete pročitati klikom na LINK.


HIFA-HD (1)