FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Završnica Federacije BiH: Predpioniri Sarajeva šampioni!

08.06.2017 u 11:48h

Završnica Federacije BiH: Predpioniri Sarajeva šampioni!

Predpioniri Fudbalskog kluba Sarajevo osvojili su turnir "Igrajmo za Fair Play" u organizaciji  Federalnog Nogometnog/ Fudbalskog Saveza Bosne i Hercegovine. Naši dječaci su obezbijedili učešće na ovom turniru nakon što u kantonalnoj završnici savladali Željezničar u dvomeču, ukupnim rezultatom 4:1.

U konkurenciji od deset klubova, dječaci Bordo kluba odigrali su pet utakmica i uz fantastičnu gol razliku 14:0 završili turnir. Pobjedama protiv FK Kolina (6:0), FK Ključ (3:0), HŠK Zrinjski (2:0) i FK Mladost (2:0) obezbijedili su prvo mjesto u grupnoj fazi, a minimalnom pobjedom u finalu protiv FK Rudar Kakanj (1:0), osvojili su pobjednički pehar, čime su predpioniri Sarajeva ponijeli epitet najbolje ekipe u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Dodajmo i to da je naš Irfan Ramić proglašen najboljim igračem turnira, a Nermin Mujkić je bio najbolji strijelac. Čestitamo našim dječacima i njihovim trenerima na osvojenom prvom mjestu i individualnim priznanjima, te im želimo puno sreće na državnoj završnici.

skola_fudbala_HD