FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Zimska pauza u Omladinskom pogonu FK Sarajevo u periodu od 28.12. do 8.1.

30.12.2015 u 13:35h

Zimska pauza u Omladinskom pogonu FK Sarajevo u periodu od 28.12. do 8.1.

Fudbalski klub Sarajevo ovim putem obaviještava polaznike Škole fudbala “Asim Ferhatović-Hase” i Akademije našeg kluba o kolektivnom godišnjem odmoru. Naime, naše selekcije se nalaze na zasluženom zimskom odmoru u periodu od 28.12.2015. godie do 8.1.2016. godine, a treninzi u omladinskim selekcijama Fudbalskog kluba Sarajevo se nastavljaju u subotu 9. Januara nadolazeće godine, kada će svoje prve treninge odraditi selekcije cicibana i pjetlića (2005. i 2006. godište) u periodu od 8.30 do 11 sati u dvorani Zetra. Ostale selekcije Škole fudbala “Asim Ferhatović-Hase” i Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo treninge će imati po već ustaljenom rasporedu u dogovoru sa svojim trenerima.

Nakon jesenjeg dijela takmičarske sezone 2015/16, juniori Fudbalskog kluba Sarajevo se nalaze na trećem mjestu Omladinske Premijer lige Bosne i Hercegovine sa osvojenih 30 bodova, dok su kadeti drugoplasirana ekipa državnog prvenstva sa 38 bodova. Selekcija pionira klupske Akademije koja se takmiči u omladinskoj ligi Kantona Sarajevo zauzima sigurno prvo mjesto, sa 27 bodova poslije 9 utakmica.

Selekcije Škole fudbala “Asim Ferhatović-Hase”, koje se također takmiče u omladinskoj ligi Kantona Sarajevo iza sebe imaju uspješni jesenji dio polusezone. Juniori zauzimaju drugo mjesto, kadeti u dvije kategorije zauzimaju prvo, odnosno peto mjesto, pet pionirskih selekcija u tri takmičarske kategorije zauzimaju dva prva i peta mjesta, te jedno šesto. Četiri predpionirske ekipe naše Škole fudbala su u tri takmičarske kategorije na trećem, četvrtom i petom mjestu.

Fudbalski klub Sarajevo ovim putem poziva sve dječake, koji još uvijek nisu počeli da treniraju fudbal da to promijene, te da se pridruže i upišu Školu fudbala “Asim Ferhatović-Hase”.

Sve informacije o upisu možete pročitati na klupskoj web stranici klikom na LINK. Više informacija potražite na kontakt e-mailu: [email protected], te pozivom na brojeve (033) 664-262 i 222-280.


HIFA-HD (1)