FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Zvijezde bh. fudbala ostvarili snove Bordo dječaka

01.06.2017 u 21:11h

Zvijezde bh. fudbala ostvarili snove Bordo dječaka

U Trening centru FK Sarajevo, na današnjem treningu, “Zmajeve” su dočekali dječaci Akademije FK Sarajevo. Osmijesi na licima naših dječaka, zbog radosti što su imali priliku da upoznaju neke od najboljih bh. fudbalera zasigurno će donijeti sreću izabranicima selektora Baždarevića na predstojećoj utakmici protiv Grčke.

Snovi svakog mladog igrača jesu da obuče dres svog voljenog tima, potom dres sa državnim grbom, ali i da upozna svoje igračke idole. Ovaj posljednji san, zahvaljujući našem klubu, dječaci Akademije FK Sarajevo imali su priliku da ostvare danas, što će im zasigurno biti velika motivacija, kako bi ostvarili i prva dva, to jeste dres prvog tima Sarajeva i “A” reprezentacije BiH.

IMG_20170601_181952

“Mnogo sam sretan što sam danas upoznao naše najbolje igrače, pogotovo kapitena Edina Džeku. Želja mi je da jednog dana i ja budem reprezentativac.”, rekao je Murat Demirović, kapiten predpionira Akademije FK Sarajevo, koji su upravo jučer osvojili i šampionsku titulu Kantona Sarajevo.

“Zaista nam je drago što smo imali priliku da ispred kluba dočekamo "A" reprezentativce. Čast je za nas sve što se izabranici selektora upravo u našem domu spremaju za predstojeću utakmicu protiv Grčke, a vjerujte, velika je radost naših dječaka bila kada su saznali da će upravo oni dočekati najbolje bosanskohercegovačke igrače i poželjeti im dobrodošlicu. Ovo je svojevrsna nagrada za njih, jer su jučer osvojili šampionsku titulu, ali isto tako, želim istaći da su reprezentativci ostavili sjajan dojam, te su se vrlo rado uslikali i pozdravili sa svim našim dječacima, koji će, vjerujem ovaj trenutak dugo pamtiti. Koristim priliku da se zahvalim i selektoru Mehmedu Baždareviću, što nam je omogućio prisustvo na treningu” , izjavio je Edin Bećar, trener naših predpionira.

“A” reprezentacija BiH i u narednim danima pripremat će se za utakmicu protiv Grčke, koja je na rasporedu 9. juna tekuće godine, a kako bi i vi jednog dana postali profesionalni fudbaler, prvotimac Sarajeva i dio reprezentacije počnite trenirati fudbal u ponajboljoj omladinskoj školi u Bosni i Hercegovini. Škola “Asim Ferhatović-Hase” vrši upis novih članova, sve informacije možete dobiti na [email protected], ili pozivom na broj 033/222/280.

skola_fudbala_HD