FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

20% prihoda od prodaje ulaznica za podršku i razvoj SFK 2000 Sarajevo i ženskog fudbala

01.04.2017 u 17:12h

20% prihoda od prodaje ulaznica za podršku i razvoj SFK 2000 Sarajevo i ženskog fudbala

Ženski fudbal u Bosni i Hercegovini egzistira u jako teškim uslovima. Klubovi su često suočeni sa finansijskim i organizacionim problemima, iako ostvaruju značajne rezultate u domaćin i internacionalnim takmičenjima.

SFK 2000 Sarajevo, član velike Bordo porodice, najuspješniji je ženski fudbalski klub u Bosni i Hercegovini i regionu. Igračice, koje sa klupe vodi Samira Hurem, višestruke su osvajačice prvenstva Bosne i Hercegovine, Kupa BiH i zahvaljujući svojim sportskim rezultatima, dodjeljena su im brojna priznanja na nivou grada Sarajeva, Kantona Sarajevo, ali i Bosne i Hercegovine.

Kako bi dodatno podržali rad našeg najtrofejnijeh ženskog kluba, SFK 2000 Sarajevo, te razvoj ženskog fudbala u BiH uopće, rukovodstvo FK Sarajevo donijelo je odluku o usmjeravanju 20% prihoda, ostvarenih od prodaje ulaznica na prvenstvenim utakmicama Fudbalskog kluba Sarajevo za podršku SFK 2000 Sarajevo.

“Saradnja sa Fudbalskim klubom Sarajevo je doprinijela popularizaciji SFK 2000 Sarajevo i ženskog fudbalu i nadam se da će to sve biti bolje i bolje kako vrijeme odmiće. Zahvaljujemo se Sarajevu i navijačima kluba na podršci i koristim priliku ispred SFK 2000 Sarajevo da poželim treneru Janjošu i njegovim izabranicima puno sreće u predstojećim utakmicama. Uvijek ćemo biti tu na Koševu da pružimo podršku fudbalerima Sarajeva i pozivam navijače da dođu u što većem broju na utakmice Bordo kluba”, kazala je Samira Hurem, trenerica SFK 2000 Sarajevo.

Naše šampionske zaslužuju svaki oblik podrške i kolektiv FK Sarajevo poziva svoje vjerne navijače da dođu u što većem broju na predstojeće utakmice Bordo kluba na Koševu, jer na taj način, osim što pružaju podršku ekipi Mehmeda Janjoša, dodatno pomažu rad Bordo šampionki, koje će, vjerujemo novim trofejima obradovati sve članove porodice okupljene oko FK Sarajevo. Kolektiv našeg kluba priželjkuje da će primjer Sarajeva slijediti i drugi klubovi, privredni subjekti i vladajuće strukture, kako bi ženski fudbal imao što bolje uslove za razvoj.

“Ponosni smo na rezultate SFK 2000 Sarajevo i činjenicu da u svojoj školi fudbala okupljaju sve više djevojčica, koje su izabrale fudbal kao svoj omiljeni sport. Našom podrškom želimo napraviti doprinos u uspješnim rezultatima SFK 2000 Sarajevo, koji vjerujemo neće izostati u budućnosti", rekao je Alen Hujić, Šef odbora direktora FK Sarajevo.

Odluka rukovodstva FK Sarajevo važit će počevši od sutrašnje premijerligaške utakmice, u kojoj će Fudbalski klub Sarajevo na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović-Hase” dočekati Radnik, sa početkom u 19.45 sati. SVI NA KOŠEVO!