FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Bordo damama pripala čast odigravanja prve zvanične utakmice u Trening centru FK Sarajevo

18.03.2016 u 16:38h

 Bordo damama pripala čast odigravanja prve zvanične utakmice u Trening centru FK Sarajevo

Nakon sjajnog otvaranja takmičarske sezone, u kojem su igračice SFK 2000 Sarajevo na gostujućem terenu savladale ekipu Brčkog rezultatom 5:0, te utakmice Kupa protiv Čelika iz Doboja, koja je završena rekordnom pobjedom izabranica Samire Hurem rezultatom 22:0, nadolazećeg vikenda na rasporedu je prva domaća, ligaška utakmica u proljetnom dijelu sezone.

Našim Bordo damama pripala je čast da odigraju prvu zvaničnu utakmicu u Trening centru Fudbalskog kluba Sarajevo, a aktuelne šampionke Bosne i Hercegovine dočekat će ekipu Modriče u sklopu 13. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine za žene. Utakmica je na rasporedu u subotu, 19. marta sa početkom u 15 sati.

Trening centar Fudbalskog kluba Sarajevo otvoren je 24.10.2015. godine i nakon velikog broja odrađenih treninga i odigranih prijateljskih utakmica, igračice SFK 2000 Sarajevo imati će priliku da u svojoj narednoj utakmici donesu prvu pobjedu ostvarenu u domu Fudbalskog kluba Sarajevo. Spomenimo i to da igračice Bordo kluba trenutno zauzimaju prvo mjesto na ligaškoj tabeli sa 36 osvojenih bodova, sa učinkom od 12 pobjeda na 12 utakmica i gotovo je izvjesno da će naše igračice na kraju sezone ponovo podići šampionski pehar.


HIFA-HD (1)