FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Članice SFK 2000 Sarajevo učestvuju na trenerskoj edukaciji, sutra na rasporedu utakmica protiv Iskre

12.08.2016 u 14:30h

Članice SFK 2000 Sarajevo učestvuju na trenerskoj edukaciji, sutra na rasporedu utakmica protiv Iskre

Ukupno devet igračica i trenerica SFK 2000 Sarajevo učestvuje na seminaru za dobivanje UEFA C trenerske licence, koji se održava u Trening centru Nogometnog/ Fudbalskog Saveza Bosne i Hercegovine, u Zenici. Vizija našeg najtrofejnijeg ženskog kluba jeste da ulaže i obrazuje svoje mlade igračice i trenerice, koje određeno vrijeme aktivno doprinose razvoju SFK 2000 Sarajevo. Kvalitetnom edukacijom i novim saznanjima o fudbalu, članice Bordo kluba dodatno se unaprijeđuju, kako bi svoja znanja prenijele na mlade djevojčice, koje tek počinju sa treniranjem.

Pomenuti seminar se održava pod okvirom FIFA programa za edukaciju, a instruktorica je, između ostalog i Patricia Gonzales, Španjolka, koja je u svojoj bogatoj karijeri nastupala za Rayo Vallecano, te obnašala dužnost selektorice reprezentacije Azerbejdžana. Uz njena predavanja, koja traju pet dana, dodatna predavanja su obavili i istruktori Centra za edukaciju Nogometnog/Fudbalskog Saveza Bosne i Hercegovine, Munir Talović, Haris Alić i Eldin Jelasković.

Uprkos učešću na edukativnom seminaru, igračice SFK 2000 Sarajevo ne zamaruju i svoje klupske obaveze, a svakodnevnim treninzima se vrijedno spremaju za predstojeće utakmice. Aktuelne osvajačice duple krune u Bosni i Hercegovini igraju sutra, u subotu, sa početkom u 17 sati svoju prvu prvenstvenu utakmicu i to protiv ŽFK Iskra Bugojno u Trening centru FK Sarajevo u Butmiru.

Podsjećamo, SFK 2000 Sarajevo organizuje i kvalifikacijski turnir za učešće u UEFA ligi prvaka za žene. Isti će se odigrat od 23. do 28. augusta u našem gradu, a u narednu rundu će se plasirati prvoplasirana ekipa grupe, u kojoj se pored naših igračica nalaze još WFC Kharkiv iz Ukrajine, WFC Ramat Hasharon iz Izraela, te RIGAS FS iz Latvije.