FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Hurem: Liga prvaka je izazov za našu mladu ekipu

29.07.2017 u 12:21h

Hurem: Liga prvaka je izazov za našu mladu ekipu

Osvajačice duple krune u sezoni 2016/17, igračice SFK 2000 Sarajevo trenutno se nalaze na Bjelašnici, gdje obavljaju pripreme za predstojeću takmičarsku sezonu. Naše šampionke i ove godine organizatorice su UEFA kvalifikacionog turnira za učešće u Ligi prvaka za žene. Turnir, koji se održava krajem mjeseca augusta u glavnom gradu Bosne i Hercegovine najavila je Samira Hurem, trenerica SFK 2000 Sarajevo.

“Skoro dvije sedmice smo na Bjelašnici, gdje obavljamo pripreme. Radili smo dosta dobro i odigrali smo dvije prijateljske utakmice sa pionirima Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo. Ja sam zadovoljna, jer smo ono na čemu smo radili i pokazali. Ovo je jedna mlada ekipa, ostale smo bez četiri standardne igračice u odnosu na prošlu godinu i uz dobar rad, vjerujem da će rezultat u Ligi prvaka biti dobar.”, rekla je Samira Hurem, dodavši:

“Naša ekipa je veoma mlada, sastavljena od nekoliko igrača koje još nemaju iskustva u domaćem takmičenju. Ipak je to liga prvaka i odražit će se odlazak iskusnijih igračica, jer je ovo sasvim drugačiji tim.  Igru smo prilagodili tom uzrastu i kvalitetu kojeg trenutno imamo. Igramo prvu utakmicu protiv prvakinja Albanije i ja vjerujem da ćemo tu utakmicu dobro okončati i nakon toga ćemo dobiti snagu za dalje. Bitno nam je da odigramo tu prvu utakmicu, kao što smo protiv dječaka Akademije FK Sarajevo, koji igraju zaista odlično i ovim putem im se zahvaljujem na saradnji i na dobri utakmicama. Naći ćemo još vremena za jednu utakmicu, igrati ćemo početkom augusta protiv prvakinja Crne Gore ovdje u Sarajevu i mislim da će i taj susret dobro doći. Naša mlada ekipa ima kvalitet i izazov je za sve nas da vidimo šta možemo u ovoj sezoni.”

Raspored utakmica UEFA Lige prvaka za žene u glavnom gradu BiH pogledajte u nastavku:

20368931_1232743880163002_4346854045244530397_o