FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Igračice SFK 2000 Sarajevo saznale ime protivnika u 1/16 Lige prvaka za žene

01.09.2016 u 14:54h

Igračice SFK 2000 Sarajevo saznale ime protivnika u 1/16 Lige prvaka za žene

U švicarskom Nyonu danas je održano žrijebanje parova učesnika 1/16 finala UEFA Lige prvaka za žene. Nakon što su u odlično organizovanom, kvalifikacionom turniru igračice SFK 2000 Sarajevo osvojile prvo mjesto u izuzetno jakoj konkurenciji i obezbijedile plasman u bubnju pored najboljih evropskih timova, danas su saznale ime protivnika u narednoj rundi ovog prestižnog takmičenja.

Protivnice osvajačica duple krune u Bosni i Hercegovini bit će fudbalerke ruskog kluba WFC Rossiyanka iz Krasnoarmeyska kod Moskve. Izabranice Samire Hurem, nakon sjajnoj rezultata u danima iza nas, u mjesecu oktobru ponovo će biti na ispitu, obzirom da će u dvije utakmice odmjeriti snage sa izuzetno kvalitetnim klubom iz Rusije.

Ilievski i Tetyana Chorna predstavnica kluba Rossiyanka

Fotografija: Valentin Ilievski i Tetyana Chorna predstavnica kluba Rossiyanka 

“Voljela da nismo dobili ovu snažnu rusku ekipu za protivnika, jer smo imali s njima priliku igrati i ranije u Budvi. Sad nam predstoji da se dobro pripremimo i pokušamo ih iznenaditi.” - izjavila je trenerica kluba SFK 2000, Samira Hurem.

Prva utakmica će se igrati u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, u Sarajevu, 5./6. oktobra, a uzvratni susret u Rusiji je na rasporedu 12./13. oktobra.

Vrijedi još istaći, da je današnjem žrijebu u Nyonu prisustvovao Valentin Ilievski, predsjednik našeg najtrofejnijeg ženskog, fudbalskog kluba.

banner-fanshop