FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Jasna Đoković vjeruje u odličan nastup SFK 2000 Sarajevo u ovogodišnjem izdanju Lige prvaka

12.07.2018 u 17:02h

Jasna Đoković vjeruje u odličan nastup SFK 2000 Sarajevo u ovogodišnjem izdanju Lige prvaka

Igračice SFK 2000 Sarajevo vrijedno se spremaju za nadolazeće utakmice UEFA Lige prvaka za žene. Manje od mjesec dana ostalo je do prvih utakmica, a jedna od najboljih igračica domaćeg prvenstva, reprezentativka Crne Gore, Jasna Đoković, prenijela nam je svoja očekivanja od predstojećih međunarodnih utakmica.

"Već 10 dana dana smo na pripremama i mogu reći da treniramo jako kvalitetno. Poštujemo plan rada stručnog štaba na čelu sa našom trenericom i dnevno dva puta treniramo. Želimo ovaj period iskoristiti na najbolji mogući način i spremit za za sve ono što nas čeka u Ligi prvaka.", rekal je Đoković, dodavši:

"Atmosfera u ekipi je sjajna. Nemamo povrijeđenih igračica i jedva čekamo utakmice. Naš cilj je jasan, želimo prolazak dalje. Što se tiče naših protivnica, ekipa iz Albanije nam je jako poznata i već dva puta smo igrale protiv njih. Predstavnice Moldavije i Estonije su nam manje poznate, ali ćemo iskoristiti sav dostupan materijal kako bi se adekvatno pripremile. Sve ekipe respektujemo i vjerujem da ćemo igrati odlično i ostvariti naš cilj."

Utakmice UEFA Lige prvaka za žene počinju 7. augusta tekuće godine.