FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Kršo: Vjerujem u uspješno proljeće za SFK 2000 Sarajevo

24.02.2017 u 12:50h

Kršo: Vjerujem u uspješno proljeće za SFK 2000 Sarajevo

Igračice SFK 2000 Sarajevo vrijedno se spremaju za proljetni dio prvenstva. U zimskoj pauzi, razgovarali smo sa Amelom Kršo, igračicom SFK 2000 Sarajevo, koja nam je na početku razgovora prenijela svoje utiske sa priprema višestrukih šampionski Bosne i Hercegovine.

“Prezadovoljna sam pripremama. Mislim da smo radili jako kvalitetno. Treninzi su bili dosta teški i naporni, naročito zbog vremenskih uslova. Snijeg i led su stalne pojave u ovom trenutku, ali sve u svemu, kada sumiramo, možemo biti zadovoljne.”, kazala je Kršo, dodavši:

“Zimska pauza u ženskoj Premijer ligi BiH je jako duga, traje tri mjeseca, a mi smo bile na okupu. Atmosfera u našem timu je odlična. Imamo uvijek radionice, različite aktivnosti i nastojimo da poboljšamo atmosferu dodatno, kako bi u što boljem okruženju dočekale nastavak prvenstva.”

SFK 2000 Sarajevo je u zimskom prelaznom roku ostao bez dvije standardne igračice, Armise Kuč i Melise Hasanbegović, koje su karijeru nastavile u Švedskoj, a Amela Kršo nam je prenijela kako mlade igračice u ekipi rade, da bi upopunile upražnjena mjesta u timu.

“Armisa i Melisa će nam jako nedostajati, a na nama je da se što bolje spremimo i da uđemo u svaku utakmicu maksimalno motivirane. Sigurno će biti teže bez njih, ali imamo igračice koje ih mogu zamijeniti. Naša ekipa je dosta mlada, imamo nekoliko izvrsnih talenata, od golmanice, pa sve do vrha napada. Djevojke se trude, naporno rade i žele biti u prvom timu.”, rekla je Kršo.

IMG_0195

Prvo kolo proljetnog dijela prvenstva donosi gostvanje za SFK 2000 Sarajevo Radniku, a u 1/4 finala Kupa, prošlogodišnje osvajačice pobjedničkog trofeja igrati će protiv Sloge.

“Očekujem pobjedu na otvaranju proljetnog dijela prvenstva. Igramo protiv ekipe, koja je u donjem dijelu tabele, kojoj neće nedostajati motiva, ali igramo našu igru i želimo tri boda. Što se tiče Kupa, nadam se odbrani trofeja u ovoj sezoni.”, dodala je Kršo.

Na kraju razgovora, igračica, koja u ljetnom prelaznom roku pred početak sezone iz Njemačke stigla u redove SFK 2000 Sarajevo, prenijela nam je svoje impresije o najtrofejnijem ženskom, sportskom klubu u državi.

“Klub je odličan. Zaista se mnogo radi, vrijedno treniramo. U odnosu na ostale klubove u Bosni i Hercegovini, postoji velika razlika. Ipak, teže je uporediti sa Njemačkom, gdje su znatno veća ulaganja u ženski fudbal, što se naravno odrazi na rezultat. SFK 2000 Sarajevo postavlja nove trendove u bh. sportu, ženski fudbal postaje sve popularniji i vjerujem da SFK 2000 Sarajevo ide uzlaznom putanjom. Uz podršku svih odgovarajućih struktura, SFK 2000 Sarajevo može i u budućnosti ostvarivati vrhunske rezultate.”, zaključila je Kršo.