FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Nove pobjede igračica SFK 2000 Sarajevo

02.04.2018 u 13:00h

Nove pobjede igračica SFK 2000 Sarajevo

Igračice SFK 2000 Sarajevo u protekloj sedmici odigrale su nove službene utakmice, te su ostvarile ubjedljive pobjede. Ligaški susret na gostovanju Slogi u Petrovu završen je pobjedom rezultatom 9:0, a četiri gola je postigla Mejrema Medić, dva Dajana Spasojević, te po jedan Jasna Đoković, Tamara Bojat i Azra Hamzić. U toku sedmice odigrana je utakmica 1/4 finala Kupa, u kojoj su izabranice Samire Hurem gostovale Brotnju u Čitluku. Utakmice je završena rezultatom 10:0 u korist naših šampionki, a Jasna Đoković i Alisa Spahić su postigle po četiri gola, a po jedan su dodale Selma Kapetanović i Aida Hadžić.

SFK 2000 Sarajevo se poslije dosadašnjeg toka prvenstva nalazi sigurno na prvom mjestu ligaške tabele sa 40 osvojenih bodova poslije 14 utakmica, uz gol razliku 94:0. Zahvaljujući dobrim nastupima ove sezone, veliki broj igračica SFK 2000 Sarajevo je dobilo poziv za različite reprezentativne selekcije. Za seniorsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine, poziv za dvije kvalifikacione utakmice protiv Rusije i Engleske, koje su na rasporedu početkom ovog mjeseca, dobilo je sedam igračica iz SFK 2000 Sarajevo. Envera Hasanbegović, Dajana Spasojević, Selma Kapetanović, Aida Hadžić, Mejrema Medić, Amira Spahić i Alisa Spahić su našle svoje mjesto na spisku Samire Hurem. U juniorskoj reprezentaciji iz SFK 2000 Sarajevo povremeno nastupaju tri fudbalerke, a to su Mia Kuljanin, Nafija Rahmanović i Mejrema Medić. Mlada golmanica Iman Šljivo i kadetkinja SFK Alma Krajnić nastupaju za kadetsku reprezentaciju naše zemlje.

Pored Bosne i Hercegovine, dvije fudbalerke SFK 2000 Sarajevo nastupaju i za Crnu Goru. Iskusna Jasna Đoković i mlada Tamara Bojat koja je tek stigla u SFK 2000 Sarajevo reprezentativke su Crne Gore.

Čestitamo kolektivu SFK 2000 Sarajevo na fantastičnim rezultatima u ovoj sezoni.

FB_skola_fudbala