FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Numanović: Možemo očekivati dobru igru našeg tima u kvalifikacionim utakmicama

04.08.2016 u 14:09h

Numanović:  Možemo očekivati dobru igru našeg tima u kvalifikacionim utakmicama

Aktuelne osvajačice duple krune u Bosni i Hercegovini, igračice SFK 2000 Sarajevo, okončale su pripreme na Bjelašnici, a do početka evropskih utakmica svoje treninge nastavljaju u glavnom gradu BiH. Dobra atmosfera i naporan rad karakterišu pripreme SFK 2000 Sarajevo.

“Odradile smo prvi dio priprema, koji se bazirao na kondicionu pripremu i mislim da smo taj dio odradile dosta dobro. U narednom periodu ćemo se fokusirati na taktičku pripremu i tempiranje forme sa ciljem da budemo što spremnije za početak kvalifikacija.”, kazala je Azra Numanović, generalna sekretarka SFK 2000 Sarajevo i igračica pomenutog kluba.

Početkom ove sedmice, igračice SFK 2000 Sarajevo odmjerile su snage sa ekipom FK Breznica iz Crne Gore na prijateljskom susretu i upisale su pobjedu rezultatom 2:0.

“Utakmicu protiv Breznice smo odigrale dosta dobro obzirom na činjenicu da tokom prvog dijela priprema nismo mnogo radile na taktičkoj igri. Pokazalo se da smo na dobrom putu i da možemo očekivati dobru igru našeg tima u kvalifikacionim utakmicama. Ovaj sastav igračica već nekoliko godina igra skupa sa minimalnim promjenama u igračkom kadru zbog čega imamo tu uigranost i povezanost što nam je svakako velika prednost. Armisa Kuč je ostala u našem timu sto je svakako velika stvar i snaga, a uz nju nam se priključila Amela Kršo, koja je neka ranije nastupala za SFK, a u međuvremenu je igrala za Ferencvaroš i Turbinu Potsdam u prvoj Bundesligi. Svi koji prate SFK i “A” reprezentaciju BiH znaju o kakvoj igračici je riječ, tako da s pravom možemo mnogo očekivati od napada. Također su nam se priključile dvije izuzetno talentovane mlade igračice, Dajana Spasojević koja je došla iz Modriče i Andrea Grebenar koja se nakon sezone u Modriči vratila u SFK. Obje pokazuju da su itekako ozbiljna konkurencija za sastav u Ligi prvaka.”, zaključila je Numanović.

Podsjećamo, SFK 2000 Sarajevo organizuje kvalifikacijski turnir za učešće u UEFA ligi prvaka za žene. Isti će se odigrat od 23. do 28. augusta u našem gradu, a u narednu rundu će se plasirati prvoplasirana ekipa grupe, u kojoj se pored naših igračica nalaze još WFC Kharkiv iz Ukrajine, WFC Ramat Hasharon iz Izraela, te RIGAS FS iz Latvije.


FB_sezonske_mockup2