FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Odlični nastupi SFK 2000 Sarajevo na malonogometnim turnirima u Doboju i Zagrebu

16.01.2018 u 14:28h

Odlični nastupi SFK 2000 Sarajevo na malonogometnim turnirima u Doboju i Zagrebu

Fudbalerke SFK 2000 Sarajevo kalendarsku 2018. godinu započele su novim trofejima. Izabranice Samire Hurem osvojile su krajem prošle sedmice prvo mjesto na turniru u Doboju. Ova dvoranska manifestacija donijela je dobar fudbal, a naše igračice nisu imale većih problema prilikom osvajanja prvog mjesta.

U grupnoj fazi turnira savladale su Slogu (6:0) i Modriču (10:0), a potom i Lokomotivu (6:0), dok su u finalu bile sigurne protiv Crvene Zvezde (3:1). Nakon turnira u Doboju, naše šampionske su otputovale u Zagreb, gdje su učestvovale na jednom od prestižnijih turnira na Balkanu.

Fotografija SFK 2000 Sarajevo.

U prvom kolu turnira u Zagrebu igračice SFK s visokih 8:0 savladale su Lepoglavu, a u narednom kolu bile su bolje od Rijeke s 5:1. Za polufinale su igrali protiv Dinama iz Zagreba, a u tom susretu igračice SFK 2000 Sarajevo slavile su s 4:0. Finale prije finala Bordo dame su odigrale protiv St. Poltena, još jedne ekipe koja redovno nastupa u Ligi prvaka, gdje su poražene s 3:2. Ipak u utakmici za treće mjesto fudbalerke SFK su slavile s 9:1 protiv ekipe Pomurja. 

Pored dva trofeja, igračice SFK 2000 Sarajevo osvojile su i brojna individualna priznanja. Merjema Medić proglašena je najboljom igračicom turnira u Zagrebu, dok je Selma Kapetanović bila najbolji strijelac. Amela Kršo je osvojila nagradu za najbolju igračicu turnira u Doboju, dok je Almina Hodžić izabrana za najbolju golmanicu. Čestitamo našim šampionkama i trenerici Samiri Hurem!

Fotografija SFK 2000 Sarajevo.