FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Održana Skupština Udruženja "Sarajevski Fudbalski Klub 2000"- Sarajevo

17.09.2015 u 19:53h

Održana Skupština Udruženja "Sarajevski Fudbalski Klub 2000"- Sarajevo

U srijedu, 16. septembra 2015. godine, održana je sjednica skupštine Udruženja "Sarajevski Fudbalski Klub 2000 - Sarajevo" na kojoj je višestruki prvak Bosne i Hercegovine u ženskom fudbalu dobio dobio novu upravljačku strukturu.

Skupština je otvorena učenjem Fatihe i minutom šutnje za preminulog predsjednika Hajru Bojadžića, nakon čega se pristupilo radnom dijelu Skupštine, u kojem su izabrani rukovodioci Skupštine i organi Udruženja - Upravni odbor, Nadzorni odbor i generalni sekretar, te usvojene izmjene statuta.

- “Održanom skupštinom SFK 2000 Sarajevo doživio je još jedan veliki uspjeh. Uprkos dominaciji na domaćoj sceni, naše ambicije su veće, želimo postati čvrst sudionik evropskih takmičenja i saradnjom sa Fudbalskim Klubom Sarajevo, koja je održana skupštinom i rekonstrukcijom rukovodećih tijela kluba i ozvaničena, vjerujem da ćemo uspjeti u tome. Sarajevo je organizaciono najbolji klub u Bosni i Hercegovini, te jedan od najboljih u regionu i sada imamo tim ljudi koji će nam pomoći da ostvarimo naše ambicije i ciljeve. Sada smo mnogo jači, imamo novi izgled i moram istaći da se osjećam ponosno što sam na čelu ovakvog Kluba” - kazala je Samira Hurem, novoizabrana predsjednica Upravnog odbora SFK 2000 Sarajevo.

Pored Samire Hurem, u petočlani Upravni odbor SFK 2000 Sarajevo su izabrani Alen Hujić kao podpredsjednik, te članovi/članice Upravno odbora Kristina Šešlija, Ferid Mušić i Vildana Imamović, i to na mandat od četiri godine. Za generalnu sekretarku Udruženja imenovana je Azra Numanović, dok će tročlanim Nadzornim odborom SFK 2000 Sarajevo predsjedavati Elvir Krajina, a članovi Nadzornog odbora su Ivana Vlaić i Anes Salihbegović.

Za predsjednika Skupštine SFK 2000 Sarajevo izabran je Hajrudin Kapetanović, a podpredsjednica Skupštine je Esma Numanović.

- "Čast mi je što sam postao dio jednog ozbiljnog sportskog kolektiva koji je među najuspješnijim u državi. Također, iznimno mi je drago što je SFK 2000 Sarajevo postao dio bordo porodice Fudbalskog kluba Sarajevo i što ćemo zajedničkim snagama doprinijeti da fudbalerke SFK 2000 Sarajevo u budućnosti ostvaruju još bolje rezultate”, kazao je Kapetanović.

Podsjetimo da su SFK 2000 Sarajevo i FK Sarajevo na početku takmičarske sezone 2015/16 potpisali memorandum o razumjevanju i saradnji, čime je započeta saradnja, a SFK 2000 Sarajevo već u kvalifikacionim utakmicama UEFA ženske Lige Prvaka nastupao u bordo-bijelim bojama FK Sarajevo.


CLANSKE fb