FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Općina Centar podržala učešće SFK Sarajevo u Ligi prvaka

07.08.2018 u 09:06h

Općina Centar podržala učešće SFK Sarajevo u Ligi prvaka

Uoči početka utakmica UEFA Lige prvaka za žene Bordo šampionke dobile su vrijednu podršku Općine Centar Sarajevo predvođene načelnikom Nedžadom Ajnadžićem. Podrška Općine Centar predstavlja nastavak saradnje sa SFK 2000 Sarajevo, s obzirom da je i u ranijim godinama Općina pomagala rad ovog kolektiva.

- Drago nam je zbog saradnje sa Općinom Centar, koja je prepoznala naš veliki rad i uspjehe iz proteklog perioda. Ovo za nas predstavlja dodatnu motivaciju i želimo našu Općinu, grad, državu i klub predstaviti na najbolji način na utakmicama UEFA Lige prvaka za žene, kazala je Azra Numanović, generalna sekretarka SFK 2000 Sarajevo.

Općina Centar, prema riječima načelnika Ajnadžića, u vrhu prioriteta svog djelovanja stavlja podršku uspješnim sportistima i kolektivima, ali i razvoju sporta općenito.

- Ulaganje u sport je naš veliki prioritet. Zbog toga smo u posljednjih nekoliko mjeseci počeli realizaciju niza infrastrukturnih projekata, od basket terena i sportskih igrališta, do ulaganja u olimpijski stadion „Asim Ferhatović Hase“. Uporedo sa time, realizujemo projekte na privlačenju najmlađe populacije da se bave sportom, pa sve do podrške sportistima i kolektivima. I u budućnosti ćemo nastaviti sa ovakvom praksom, a sve u skladu sa finansijskim mogućnostima, naglasio je Ajnadžić.

Utakmice Lige prvaka za žene počinju 7. augusta tekuće godine, a igračice SFK 2000 Sarajevo vjeruju u prolaz među najbolje Evropske klubove.