FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

PAOK, Vllaznija i Bettembourg protivnici SFK 2000 Sarajevo u UEFA Ligi prvaka za žene

23.06.2017 u 14:49h

PAOK, Vllaznija  i Bettembourg protivnici SFK 2000 Sarajevo u UEFA Ligi prvaka za žene

Igračice SFK 2000 Sarajevo saznale su danas svoje protivnike u kvalfikacijama za UEFA Ligu prvaka za žene. Naše šampionke igrati će protiv grčkog PAOK-a, Vllaznije iz Albanije, te Bettembourga iz Luksemburga.

Zasigurno se može reći da je grčki PAOK najkvalitetniji protivnik za SFK 2000 Sarajevo u ovoj rundi kvalifikacija. One su 12 puta igrale Ligu prvaka, a tri puta su uspjele čak proći i među 32 najbolje ekipe. Ekipa Vllaznije nije nepoznanica za SFK 2000 Sarajevo, obzirom da su naše igračice igrale do sada protiv ovog kluba iz Albanije i ostvarile pobjedu rezultatom 5:0, dok je predstavnik iz Luksemburga u ovom trenutku najslabija ekipa grupe.

"Mogu reći da smo ovaj put imale sreće. No, sve su ovo prvakinje svojih država, ali smo izgbjegle klubove sa velikim budžetom, koje su u mogućnosti da se dodatno pojačaju za kvalifikacije kvalitetnim igračicama, reprezentativkama iz afričkih zemalja, što mijenja stvari u potpunosti.", rekla je Samira Hurem, dodavši:

"PAOK je jedan dobar tim, iskusan, a sa klubom iz Albanije smo se susretale i ranije. One rade dobro, održavaju se na prvom mjestu u svojoj državi i žele u ovoj godini napraviti iskorak. Bit će teško za nas, ali ipak, mnogo lakše nego da smo dobile Ajax ili ekipe iz Ukrajine ili Bjelorusije."

Vrijedi istaći da je kolektiv SFK 2000 Sarajevo i ove godine dobio povjerenje krovne kuće evropskog fudbala, te će biti organizatorice kvalifikacionog turnira krajem mjeseca augusta tekuće godine.