FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Plaketa grada Sarajeva za SFK 2000 Sarajevo

26.11.2016 u 14:27h

Plaketa grada Sarajeva za SFK 2000 Sarajevo

Povodom obilježavanja Dana državnosti BiH, sinoć je u Vijećnici održana zajednička svečana akademija Skupštine Kantona Sarajevo, Gradskog vijeća Grada Sarajeva i općinskih vijeća općina Kantona Sarajevo, SABNOR-a BiH i Fonda memorijala Kantona Sarajevo.

Nakon čestititanja Dana državnosti građanima Sarajeva i BiH, gradonačelnik Ivo Komšić uručio je gradska priznanja.  Plaketu Grada Sarajeva dobio je ženski fudbalski klub SFK 2000 za postignute rezultate uoblasti sporta i doprinos promociji Grada Sarajeva na domaćem i međunarodnom planu.

Od osnivanja 2000. godine do danas, nogometašice SFK 2000 osvojile su titulu prvaka BiH 14 puta, KUP Bosne i Hercegovine 13 puta, te isto toliko puta - izborile se za dobar plasman u okviru UEFA Lige prvaka za žene. U ime Ženskog fudbalskog kluba SFK 2000 Plaketu Grada je primila trenerica Samira Hurem. 

Još jedno u nizu priznanja za SFK 2000 Sarajevo, najuspješniji ženski sportski kolektiv u Bosni i Hercegovini, koji svakako predstavlja veliku motivaciju za izabranice Samire Hurem, koje su i u takmičarskoj sezoni 2016/17 glavne kandidatkinje za osvajanje duple krune.

FB_skola_fudbala