FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Priznanje za rad: Tri kandidature SFK 2000 Sarajevo na izboru najboljeg sportiste i sportistkinje u BiH

23.11.2015 u 12:45h

Priznanje za rad: Tri kandidature SFK 2000 Sarajevo na izboru najboljeg sportiste i sportistkinje u BiH

Na posljednjem sastanku žirija za izbor najboljeg sportiste i sportiskinje Bosne i Hercegovine u 2015. godini smanjene su liste najboljih ekipa i pojedinaca, a kolektiv i članice SFK 2000 Sarajevo su zastupljeni u svim kategorijama, te je ulazak u uži krug kanditata zasigurno potvrda kvalitetnog i predanog rada u najtrofejnijem ženskom fudbalskom klubu u Bosni i Hercegovine.

Zajedno sa kadetskom košarkaškom reprezentacijom Bosne i Hercegovine, te KK Igokea, SFK 2000 Sarajevo, aktuelni osvajač duple kruge i učesnik UEFA Lige Prvaka za žene se natječe za priznanje najbolje ekipe u tekućoj godini, a trenerica SFK 2000 Sarajevo, Samira Hurem se nalazi u konkrenciji sa Josipom Pandžom (košarka) i Željkom Lukajićem (košarka) u užem krugu kandidata za najboljeg trenera/icu u 2015. godini. Također, mlada i talentovana fudbalerka SFK 2000 Sarajevo, Zerina Piksić svoje ime je našla na listi kandidata za najperspektivniju sportistkinju.

Svečana manifestacija proglašenja najboljih sportista Bosne i Hercegovine u 2015. godini biće održana 15. decembra u kongresnom centru hotela "Terme" na Ilidži sa početkom u 20 sati. Istog dana nekoliko sati ranije, održat će se i posljednja sjednica žirija na kojoj će biti utvršene konačne liste najboljih sportista naše države u ovoj godini. Ovim putem čestitamo kolektivu i članicama SFK 2000 Sarajevo na prolasku u uži krug kanditata, te im želimo sreću na nadolazećem izboru. Sretno šampionke!


HIFA-HD (1)