FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Šampionke BiH obavile pripreme na Bjelašnici, spremne za Ligu prvaka

14.07.2019 u 16:12h

Šampionke BiH obavile pripreme na Bjelašnici, spremne za Ligu prvaka

Igračice SFK 2000 Sarajevo danas će okončati bazične pripreme na Bjelašnici. Fudbalerke, koje su u protekloj takmičarskoj sezoni osvojile šampionat i Kup Bosne i Hercegovine vrijedno su radile, kako bi se adekvatno pripremile za ovogodišnji nastup u UEFA Ligi prvaka za žene.

„Zadovoljne smo urađenim na Bjelašnici. Djevojke su jako dobro trenirale i sklapamo tim, koji će se moći nositi sa svim izazovima u Ligi prvaka", rekla je Azra Numanović, generalna sekretarka SFK 2000 Sarajevo.

I ove godine, SFK 2000 Sarajevo bit će domaćin turnira grupne faze UEFA Lige prvaka, a pored bh. prvakinja nastupit će Breidablik (Island), ASA Tel-Aviv University (Izrael) i ŽFK Dragon 2014 (Makedonija).

„Ponovo nam je ukazano povjerenje da organizujemo turnir UEFA Lige prvaka. Za nas je to velika obaveza i sve pripremne aktivnosti za dolazak protivnica su u toku. Vjerujemo da ćemo ponovo biti sjajni domaćini i na najbolji način predstaviti naš klub, državu i grad iz kojeg dolazimo. Koristim priliku da se zahvalim Nogometnom/ Fudbalskom Savezu BiH i FK Sarajevo na podršci prilikom organizacije turnira grupne faze najprestižnijeg takmičenja u ženskom fudbalu", dodala je Numanović.1

Kvalifikacioni turnir će biti održan od 7. do 13. Avgusta u Sarajevu i Zenici, a dodajmo i to da su do sada SFK 2000 Sarajevo pojačale Sanja Nedić i Sumeja Bektaš. Nedić je stigla u SFK 2000 Sarajevo iz Nikšića (Crna Gora), a Bektaš iz ŽNK Banja Luka.