FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Šampionke ubjedljivom pobjedom zaključile sezonu

20.05.2018 u 11:51h

 Šampionke ubjedljivom pobjedom zaključile sezonu

Igračice SFK 2000 Sarajevo jučer su u sklopu posljednjeg kola Premijer lige BiH za žene u Trening centru FK Sarajevo savladale Iskru ubjedljivim rezultatom 13:0. S Po tri gola su postigle Tamara Bojat (6', 8', 75') i Alisa Spahić (11', 30', 58'), dok je Jasna Đoković dva puta pogađala protivničku mrežu (56', 69'). U listu strijelaca su se upisale i Selma Kapetanović (20'), Aida Hadžić (40'), Alma Krajnić (61') i Envera Hasanbegović (65'), a autogol je postigla Naida Jusić (63'). 

Naše šampionske je prvenstvo završio na prvom mjestu sa 58 bodova (19 pobjeda, 1 remi, bez poraza), uz gol razliku 137:1. Po završetku susreta pehare i medalje šampionkama su uručili generalni sekretar NS/FS BiH Jasmin Baković i izvršni direktor sektora za sport Elmir Pilav. Osim toga i predstavnici SFK 2000 Sarajevo su uručili zahvalnicu Nogometnom/Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine za ulaganje u razvoj ženskog fudbala u našoj zemlji, a nagradu je primio Jasmin Baković.

Čestitamo našim šampionkama za fantastičnim nastupima u ovoj sezoni i želimo im puno sreće u predstojećim utakmicama UEFA Lige prvaka za žene.

Trenerica SFK 2000 Samira Hurem je zadovoljna nastupima svoje ekipe: „Čestitam igračicama, igrale su na visokom nivou tokom čitave sezone. Možda izgleda da je bilo lako, ali nije. Potrebno je mnogo truda i rada da se ostvare ovakvi rezultati. Ovo je kvalitetna i ambiciozna ekipa. Slijedi nam Liga prvaka, gdje se nadamo da ćemo opet biti domaćini turnira. U svakom slučaju daćemo sve od sebe da na najbolji način promovišemo našu državu.“