FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Šampionski početak nove sezone za SFK 2000 Sarajevo

11.09.2017 u 11:07h

Šampionski početak nove sezone za SFK 2000 Sarajevo

Igračice SFK 2000 Sarajevo jučer su odigrale utakmicu 5. kola Premijer lige BiH za žene. Izabranice Samire Hurem su gostovale u Živinicama, te su slavile pobjedu protiv Fortune rezultatom 2:0. Golove su postigle Alisa Spahić i Dajana Spasojević.

Naše igračice su tako nastavile sa odličnim partijama u domaćem takmičenju, te se nalaze u vrhu premijerligaške tabele na otvaranju nove sezone. U prvom kolu su savladale Lokomotivu u Brčkom rezultatom 5:0, potom je uslijedila visoka domaća pobjeda protiv Gradine (16:0), a prije gostovanja u Živinicama, igračice SFK 2000 Sarajevo su savladale Banja Luku sa 4:0. Vrijedi istaći da će naše igračice 27. septembra odigrati i zaostalu utakmicu protiv Iskre, koja nije odigrana zbog učešća SFK 2000 Sarajevo u UEFA Ligi prvaka za žene.

Ono što naročito raduje trenericu Hurem i osoblje SFK 2000 Sarajevo jeste činjenica da mlade igračice ovog trofejnog kolektiva igraju odlično u dosadašnjem toku prvenstva. Tako je najefikasnija igračica ligaškog takmičenja Merjema Medić sa 6 golova, a odličan učinak imaju i Alisa Spahić, Amela Kršo i Selma Kapetanović.

U narednom kolu SFK 2000 Sarajevo gostovati će Radniku, ekipi koja pored našeg kolektiva ne zna za poraz do sada.