FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

SFK 2000 Sarajevo na pragu velikog uspjeha, Hurem poziva na oprez

11.08.2018 u 13:15h

SFK 2000 Sarajevo na pragu velikog uspjeha, Hurem poziva na oprez

Igračice SFK 2000 Sarajevo nastavile su sa fantastičnim partijama u sklopu UEFA Lige prvaka za žene. Nakon što su porazile prvakinje Albanije rezultatom 5:0, identičnim rezultatom su pobijedile i prvakinje Moldavije ekipu Aneni Noi

Merjema Medić i Jasna Đoković postigle su po dva pogotka, a u strijelce se upisala i Tamara Bojat. Nakon dva kola SFK 2000 Sarajevo ima maksimalnih 6 bodova, dok su Vllaznia i Parnu osvojili po 3. Anenii Noi je bez bodova. U posljednjem kolu 13. avgusta u 17:00 sati SFK 2000 u zeničkom Trening kampu dočekati estonski Parnu. U isto vrijeme na stadionu „Asim Ferhatović-Hase“ će se sastati Vllaznia i Anenii Noi. Našim šampionkama potrebam je svega jedan bod kako bi se plasirale u narednu rundu ovog prestižnog takmičenja.

"Igra možda nije bila onako timska, ali rezultat je najvažniji. Ekipa iz Moldavije je ispod našeg kvaliteta i to smo znali, današnji rezultat između estonske i albanske ekipe je još više opustio moje igračice i ja im čestitam. Mi želimo pobjedu i u trećoj utakmici, mi smo sebi rekle kad je žrijeb bio da ćemo raditi na tome da imamo tri pobjede i to je ono zbog čega se ljutim i tražim više od igračica, ali mislim da ćemo imati dovoljno snage da pobijedimo i estonski tim i pokažemo da je SFK 2000 bio favorit. Oni su dosta snažna ekipa, vidjet ćemo kako će biti, ali mislim da ćemo se oporaviti i odigrati jako dobru utakmicu”, rekla je Hurem, dodavši:

“Dok završimo kvalifikacioni turnir vidjet ćemo šta bi nam žrijeb onda donio. Imamo dobre, iskusne igračice, dobre su i mislim da imamo snagu i da možemo napraviti dobar tim za šesnaestinu, ali to ćemo sve vidjeti dok završe kvalifikacije i nadam se plasiramo se u šesnaestinu”

SFK 2000 Sarajevo 5:0 Anenii Noi 

Trening centar NS/FS BiH, Zenica. Sutkinja: Henrikke Nervik (Norveška). Pomoćne sutkinje: Line Cathrine Nymoen (Norveška), Olga Almeida (Portugal). 4. sutkinja: Silvia Domingos (Portugal). Golovi: 1:0 Medić (3'), 2:0 Đoković (23'), 3:0 Medić (31'), 4:0 Đoković (45'+3 penal), 5:0 Bojat (47'). Žuti kartoni: Nadejda Colesnicenco (Anenii Noi).

SFK 2000 Sarajevo: Envera Hasanbegović, Jasna Đoković, Amira Spahić (62. Nana Yaa Welbeck-Maseko), Tamara Bojat (75. Alma Krajnić), Alisa Spahić (67. Mia Kuljanin), Selma Kapetanović, Merjema Medić, Azra Hamzić, Nikoleta Nikolić, Aida Hadćić, Šejla Selimović. Trenerica: Samira Hurem.

Anenii Noi: Bianca Druta, Dumitrita Prisacari, Valeria Cernalevscaia, Tatiana Gherghelegiu (83. Stefania Donica), Ludmila Carman, Ana Arnautu (62. Victoria Ostapenco), Cristina Musteata, Ludmila Andone, Maria Spinu, Nadejda Colesnicenco, Margarita Panova (46. Doina Ciobanu). Trener: Ghenadie Goriuc.