FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

SFK 2000 Sarajevo najbolji sportski klub u BiH u 2016. godini

09.12.2016 u 11:36h

 SFK 2000 Sarajevo najbolji sportski klub u BiH u 2016. godini

Manifestacija „Izbor sportiste godine“ u organizaciji Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine održana je sinoć u Olimpijskom muzeju BiH u sarajevskoj dvorani „Zetra“, a četiri priznanja uručena su fudbalskim ekipama i radnicima. 

Igračice SFK 2000 Sarajevo i ove godine su potvrdile da su jedan od najuspješnijih klubova u našoj državi, ali i u regionu, a o tome najbolje svjedoče trofeji, ukupno 14. titula prvaka BIH, te 13. naslova osvajačica Kupa BiH. U ovoj sezoni, izabranice Samire Hurem su blistane u najprestižnijem takmičenju – Ligi prvaka, gdje su po treći put izborile plasman u 1/16 finala, a na kraju su zauzele 17. mjesto na UEFA rang listi, čime su ponajbolji ženski fudbalski klub u regionu. 

Zahvaljujući svojim predanim radom i ove godine su zadobile povjerenje UEFAe, te su ponovo organizovale grupnu fazu Lige šampiona, a svojim odličnim igrama su obezbijedile plasman među 32 najbolje ekipe. Ostavile su sjajan utisak protiv favorizovanih predstavnica iz Rusije, a u posljednjim sekundama uzvratne utakmie Rosijanka je obezbijedila plasman dalje. Na osnovu sjajnih rezultata, Gradsko vijeće je prije nekoliko dana uručilo SFK 2000 Sarajevo plaketu grada Sarajeva.

Vrijedi istaći da je priznanje dobila i U-17 reprezentacija BiH, koja je nastupila u Azerbejdžanu na evropskom prvenstvu, a u čijem sastavu je bilo mnogo dječaka iz Akademije FK Sarajevo. Također, dodajmo da je za najboljeg sportistu Bosne i Hercegovine proglašen atletičar Amel Tuka.

Čestitamo našim šampionka i svim dobitnicima!

FB_uclani_se