FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

SFK 2000 Sarajevo: Podržimo vrijedne Bordo šampionke!

22.05.2017 u 13:58h

SFK 2000 Sarajevo: Podržimo vrijedne Bordo šampionke!

Igračice SFK 2000 Sarajevo u subotu su ostvarile novu ligašku pobjedu. Na zahtjevnom gostovanju u Brčkom, one su savladale domaće igračice rezultatom 2:0, a bila je to upravo devetnaesta uzastopna ligaška pobjeda u prvenstvu, za  izabranice Samire Hurem, koje su još prije nekoliko kola osvojile petnaesti šampionski pehar uzastopno.

Upravo je utakmica u Brčkom razlog, zbog kojeg kolektiv najtrofejnijeg ženskog kluba u regionu nije prisustvovao na Koševu, u subotnjem derbiju, u kojem je Sarajevo savladalo Željezničar rezultatom 1:0. No, kako ekipa Mehmeda Janjoša ne bi bila bez njihove podrške, naše Bordo šampionske pripremili su veliki transparent na južnoj tribini, te su poslale jednu izuzetno lijepu sliku sa koševskog stadiona. Pokazale su da čvrsto stoje uz Sarajevo, te da su ponosni član velike BORDO porodice.

SFK 2000 Sarajevo u više navrata istiće svoju zahvalnost Fudbalskom klubu Sarajevo na podršci njihovog rada i promociji kluba, kao i ispravnih sportskih vrijednosti. Bordo klub u proljetnom dijelu takmičarske sezone od svake domaće utakmice odvaja 20% prihoda za podršku razvoju ženskog fudbala, a na posljednjem gradskom derbiju, sav prihod ostvaren od prodaje ulaznica za gostujuće navijače usmjeren je ka podršci finansiranja SFK 2000 Sarajevo.

Za najtrofejniji ženski klub, koji je u ovoj sezoni osigurao petnaesti naslov prvakinja BiH, podrška FK Sarajevo je od velikog značaja, obzirom da se SFK 2000 Sarajevo nalazi u pripremama za predstojeće utakmice UEFA Lige prvaka za žene, gdje i ove godine imaju velike ambicije. Upravo zbog toga, podrška šire javnosti, privrednih subjekata i vladajućih struktura bit će od ključnog značaja, kako bi naše šampionke napravile novi, evropski iskorak.

Kao klub, koji je prepoznao nevjerovatne napore, vrhunski rad i istinsku ljubav prema fudbalskoj lopti čitavog kolektiva SFK 2000 Sarajevo, Fudbalski klub Sarajevo poziva lokalnu zajednicu i privredne subjekte da podrže sjajne igračice ovog trofejnog kluba, koje su svake godine ponajbolji ambasadori bh. fudbala.

Zajedničkim snagama i podrškom svih potrebnih struktura, vjerujemo da će igračice SFK 2000 Sarajevo i ove godine zastavu naše države ponosno nositi širom Evrope.

6X4A3693