FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

UEFA, NSFBiH, FK Sarajevo i mediji prepoznali i podržali rezultate SFK 2000 Sarajevo. Kada će to učiniti bh. vlasti?

12.09.2018 u 08:58h

UEFA, NSFBiH, FK Sarajevo i mediji prepoznali i podržali rezultate SFK 2000 Sarajevo. Kada će to učiniti bh. vlasti?

SFK 2000 Sarajevo danas igra historijsku utakmicu za bh. fudbal. Na najveći stadion u državi dolazi ekipa FC Chelsea, a susret 1/16 finala Lige prvaka za žene prepoznat je od strane krovne kuće Evropskog fudbala (UEFA), kao najzanimljivija u ovoj fazi takmičenja.

UEFA je uložila dodatne napore kako bi današnji susret između SFK 2000 Sarajevo i FC Chelsea bio prikazan i van granica Bosne i Hercegovine, te će internacionalni medijski timovi slike sa utakmice, kadrove sa sarajevskih znamenitosti poput Baščaršije i Sarajevske žičare i drugih prikazati na službenim stranicama UEFA-e, što nas svakako raduje i potvrđuje da je sport i dalje najbolji ambasador Bosne i Hercegovine.

41647238_253309185389182_3179062074407911424_n

*Liv Cooke - Freestyle Svjetska prvakinja jedna je od promotora susreta između prvakinja BiH i Engleske

Ipak, sa druge strane, SFK 2000 Sarajevo se uoči dvoboja sa FC Chelsea suočava se sa brojnim logističkim problemima, naročito kada je u pitanju odlazak u Englesku na uzvratnu utakmicu. S obzirom da je učešće kluba u najprestižnijem takmičenju u Evropi od šireg interesa i za grad, kanton i državu, SFK 2000 Sarajevo se obratio svim vladajućim institucijama sa molbama, zahjetivma, upitima i projektima, međutim vlasti su se oglušile na naša obraćavanja, šaljući nam poruku da je izborna kampanja za pojedince i interesne skupine važnija od predstavljanja države pred milionskim auditorijem koji nas očekuje u Engleskoj.

Nadamo se da će se pored Općine Centar Sarajevo, Općine Stari Grad Sarajevo i Ministarstva za kulturu i sport KS, koji su ipak prepoznali vrhunske rezultate SFK 2000 Sarajevo i važnost učešća kluba u 1/16 UEFA Lige prvaka, na čemu im se zahvaljujemo, biti prepoznati i od drugih vladajućih institucija, kako bi naši uspjesi u budućnosti bili još bolji, a već sada su među najboljima u Evropi.

Također, koristimo priliku da se zahvalimo FK Sarajevo na ogromnoj podršci, Nogometnom/ Fudbalskom Savezu BiH i medijima na praćenju, te pozivamo sve navijače, sportske zaljubljenike i građane grada Sarajeva da podrže naše igračice na današnjoj utakmici. SFK 2000 Sarajevo dočekuje FC Chelsea sa početkom u 16 sati na Koševu, a ulaz je besplatan.

Kolektiv SFK 2000 Sarajevo