FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Upoznajte: Vllaznia - prvakinje Albanije buduće protivnice SFK 2000 Sarajevo

17.07.2018 u 08:40h

Upoznajte: Vllaznia - prvakinje Albanije buduće protivnice SFK 2000 Sarajevo

SFK 2000 Sarajevo početkom mjeseca augusta igrat će utakmice UEFA Lige prvaka. Do početka susreta predstavit ćemo protivnice osvajačica duple krune u BiH za sezonu 2017/18. Najpoznatiji klub, protiv kojeg će nastupati izabranice Samire Hurem je predstavnik Albanije, ŽFK Vllaznia.

Vllaznia je fudbalski klub iz Skadra, te je jedan od najtrofejnijih klubova u Albaniji. Boje kluba su crvena i plana. Ovaj klub je šampion Albanije, koji u posljednje četiri godine treći put dolazi u Sarajevo u okviru Lige prvaka. Prvi put u sezoni 2015/16 tim iz Sarajeva je slavio s visokih 5:0, dok su u prošloj sezoni fudbalerke iz Albanije slavile 1:0 na Koševu.

Ligu prvaka tim iz Albanije osigurao je osvajanjem svoje pete šampionske titule u nizu pod ovim imenom. Pored prvenstva Vllaznia je pet puta osvajala i Kup Albanije.

Prošlu sezonu Vllaznia je završila na prvom mjestu s maksimalnim brojem bodova, uz 131 postignuti i svega jedan primljeni gol. Tim iz Albanije već sedam godina redovno igra Ligu prvaka, ali je i dalje bez većih rezultata.

Informacije o rasporedu utakmica ovogodišnje UEFA Lige prvaka za žene saznajte klikom na LINK