FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

FK Sarajevo dolaskom u Gračanicu obradovao veliki broj svojih navijača

12.11.2014 u 21:44h

FK Sarajevo dolaskom u Gračanicu obradovao veliki broj svojih navijača

Danas je na stadionu "Luke" u Gračanici odigrana prijateljska utakmica između Nogometnog kluba Bratstvo i našeg Fudbalskog kluba Sarajevo. Utakmica koju je okarakterisala prijateljska atmosfera, kako na tribinama, tako i na terenu, završena je minimalnom pobjedom domaćina rezultatom 1:0.

Bordo klub je u Gračanicu doputovao u znatno izmjenjenom sastavu. Na današnjoj utakmici, priliku su dobili igrači koji u dosadašnjem toku sezone bilježe manju minutažu, te igrači iz Akademije našeg kluba. Sarajevo je utakmicu započelo u sljedećem sastavu: Plakalo, Kallasi, Rastoder, Mitrevski, Kovačević, Kostić, Purić, Handžić, Kouadio, Todorović, Bekić, dok su na klupi za rezervne igrače ostali Barić, Benko, Anđušić, Burović I Mihojević.

Sa druge strane, domaće Bratstvo, prijateljskom utakmicom protiv aktuelnog osvajača Kupa Bosne i Hercegovine, željelo je dodatno poboljšati atmosferu u klubu, uzimajući u obzir da se klub nalazi u samom vrhu Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine.

Utakmica nije donijela mnogo prilika, a bordo klub je bio dominantan od samog početka. Preko Todorovića u prvom poluvremenu, te Benke u drugom, Sarajevo je moglo do gola, međutim, mreža domaćina na stadionu "Luke" danas se nije tresla. Ipak, otprilike 1.000 gledalaca današnje utakmice vidjelo je gol, i to u mreži našeg kluba. Pred kraj drugog poluvremena, napadač Bratstva, Galin, uspio je savladali Ivkića za konačnih 1:0.

Međutim, rezultat na današnjoj utakmici za obje ekipe bio je u drugom planu. Dolazak Fudbalskog kluba Sarajevo, najvećeg bosanskohercegovačkog sportskog kolektiva, u mnogome je obradovao sve navijače bordo kluba iz Gračanice, ali i iz drugih obližnjih gradova. Interesovanje za utakmicu je bilo veliko, a naši igrači, zajedno sa Šefom stručnog štaba, Mehom Kodrom, slikali su se sa svakim ko je to želio.

Naš klub je imao svoj bordo-bijeli kutak na stadionu, mjesto gdje je su se u klub mogli učlaniti svi oni koji su čekali dolazak Sarajeva u njihov grad, kako bi postali član svog voljenog kluba.

Svakako, vrijedi spomenuti i detalj na samom kraju utakmice, kada je gračanička publika velikim aplauzom podržala Fudbalski klub Sarajevo na putu do titule prvaka Bosne i Hercegovine.

Fotografije sa današnje utakmice pogledajte na: LINK

Game information