FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Sarajevo savladalo Guber na jubileju kluba iz Srebrenice

28.06.2014 u 19:43h

Sarajevo savladalo Guber na jubileju kluba iz Srebrenice

Fudbaleri Sarajeva odigrali su treću trening utakmicu u sklopu priprema za predstojeće utakmice u sklopu kvalifikacija za evropsku ligu, te premijer ligu i kup. Ovog puta, naši fudbaleri pobijedili su FK Guber iz Srebrenice, rezultatom 4:2. Utakmica u Srebrenici odigrana je povodom 90. godina postojanja FK Guber, te je, pred sami početak utakmice, održana svečana ceremonija i zajedničko slikanje ekipa.

Na utakmici, koja je privukla nekoliko stotina gledalaca, naročito se istakao mladi Samir Radovac, koji je postigao tri gola.

Stručni štab bordo kluba, odlučio je utakmicu započeti u sljedećem sastavu: Plakalo, Barić, Bašić, Muharemović, Mitrevski, Kovačević, Kostić, Radovac, Okić, Handžić, Gavrić.

Utakmicu bolje otvaraju igrači u bordo dresovima. U prvih nekoliko minuta, Sarajevo je izvelo dva kornera, ali nije bilo opasnosti po gol Gubera. Prvu značajnu priliku, bordo klub je imao preko Samira Radovca, koji šutira preko gola, na Okićevo dodavanje. Pokušao je i Kovačević u 15. minuti utakmice, ali nije bio dovoljno precizan. U 18. minuti, nakon pogreške zadnje linije Sarajeva, igrači Gubera imali su dobru priliku, ali gol Plakala je mirovao.

Sredinom prvog dijela utakmice, Sarajevo brzo postiže dva gola za vodstvo. Oba puta, strijelac je bio mladi Samir Radovac, a asistencije su upisali Ševko Okić i Adnan Kovačević. U posljednjim minutama prvog dijela, Okić je isprobao svoj šut, međutim, lopta odlazi pored gola.

Drugo poluvrijeme Sarajevo započinje sa jednom izmjenom. Umjesto Barića, drugi dio započinje Džemal Berberović.

Odmah na početku, Sarajevo povećava vodstvo. I ovog puta, strijelac je bio Samir Radovac. Nekoliko minuta poslije gola Radovca, i Ševko Okić se upisuje u strijelce. U 60. minuti utakmice, umjesto Radovca, u igru je ušao Stojčev.

Svoje dobro izdanje na jubileju, ekipa Gubera iz Srebrenice krunisala je sa dva pogotka, u 66. i 69. minuti utakmice. Prvom golu, prethodila je slaba reakcija odbrane Sarajeva, dok je drugi gol Guber postigao sa bijele tačke. Do kraja utakmice, nije bilo rezultatske promjene.

FK Guber Srebrenica 2:4 FK Sarajevo

Strijelci: Radovac (3), Okić

Game information