FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Sarajevo se ispromašivalo protiv Krupe i upisalo poraz na prijateljskoj utakmici

23.06.2017 u 23:56h

Sarajevo se ispromašivalo protiv Krupe i upisalo poraz na prijateljskoj utakmici

Fudbaleri Sarajeva su poraženi na prijateljskoj utakmici. Naš klub je danas odigrao susret u Travniku, na stadionu “Pirota” protiv Krupe, te je upisao poraz rezultatom 3:1, uprkos velikom broju stvorenih šansi. Sama utakmica je protekla u dosta otvorenoj igri na obje strane, u kojoj je Sarajevo imalo znatno više loptu u svom posjedu, te su naši fudbaleri stvorili nekoliko izuzetno dobrih prilika za postizanje gola, no Krupa je bila sretnija i spretnija u završnici, te su gotovo sve svoje prilike na utakmici iskoristili.

IMG_7679

Susret je otvorio Crnkić svojim udarcem sa vrha šesnaesterca, ali Fejzić brani. Potom je Hebibović izblokiran, a iz svoje prve prilike na utakmici, Krupa dolazi do vodstva. Milutinović je pogodio mrežu Pavlovića udarcem sa otprilike 18 metara. Nedugo zatim, Ivetić je šutirao sa distance,  a na dobro ubacivanje Almira Bekića, Novaković glavom šutira pored gola. Igrala se 26. minuta kada je Barić pogodio za povećanje vodstva Krupe, a samo par minuta poslije, Aleksić je glavom pogodio mrežu Pavlovića za 3:0: Sarajevo je nakon toga stvorilo dvije prilike pred golom Krupe, a naši igrači su uspjeli postići gol u 38. minuti. Crnkić je ukrao loptu od Aleksića, pronašao Sarića, koji matira Fejzića. Potom je veliku priliku za naš klub imao Ahmetović, ali iz odlične pozicije šutira pored gola.

IMG_7679

Nastavak utakmice donio je još više prilika, naročito pred golom Krupe. Ipak, ekipa iz grada na Vrbasa otvara drugi dio, kada je Zukić šutirao sa vrha šesnaesterca pored gola Pavlovića. U 60. Minuti Anđušić je bio neprecizan, a nedugo poslije i Rahmanović je isprobao svoj udarac, ali nema promjene. Lelić je dobro gađao drugu stativu u 75. minuti, no Smajlagić je zakasnio. Veliku priliku za Sarajevo propustio je Smajlagić, koji na odlično ubacivanje Pidre šutira izravno u golmana, a potom je i Rahmanović izašao sam pred gol Krupe, ali nije bilo promjene rezultata.

Sarajevo će iduće sedmice igrati svoju prvu utakmicu kvalifikacija UEFA Evropske lige. Naš klub će gostovati u Moldaviji, a susret protiv FC Zaria Balti se igra u četvrtak, 29.6. sa početkom u 20 sati.

IMG_7757


FK Krupa 1:3 FK Sarajevo

Strijelci: Milutinović, Barić, Aleksić (FK Krupa), Sarić (FK Sarajevo).

FK Krupa: Fejzić, Palić, Jašarević, Aleksić, Vukotić, Redžić, Milutinović, Barić, Dabić, Ljubenović i Koljić. 

FK Sarajevo: Pavlović, Hodžić, Bekić, Novaković, Mihojević, Radovac, Ivetić, Sarić, Crnkić, Hebibović i Ahmetović. Još su igrali: Adilović/ Kovačević, Pidro, Salčinović, Mujakić, Kadušić, Herić, Anđušić/ Blagojević, Rahmanović, Kuzmanović, Lelić, Smajlagić.


 

Game information