FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

FK Sarajevo ostvario pobjedu na prvom pripremnom meču u Sloveniji

26.06.2018 u 09:54h

FK Sarajevo ostvario pobjedu na prvom pripremnom meču u Sloveniji

Fudbaleri Sarajeva odigrali su jučer prijateljsku utakmicu protiv Rabotničkog iz Skoplja i ostvarili pobjedu rezultatom 2:1 golovima Benjamina Tatara u prvom, i Amara Rahmanovića u drugom poluvremenu. 

Bordo momci su na dan utakmice imali zahtjevan jutarnji trening te je Stručni štab odlučio svim igračima ograničiti minutažu na 45 minuta na ovom meču. Priliku za igru dobili su svi fudbaleri osim Ljubana Crepulje koji se oporavlja od povrede i golmana Vladana Kovačevića koji je trenirao individualno sa trenerom golmana Adijem Adilovićem.

Priliku za igru u prvom poluvremenu dobili su : Pavlović, Resić, Dupovac, Mujakić, Hodžić, Welbeck, Stanojević, Hebibović, Radovac, Tatar i Ahmetović.

U drugom poluvremenu igrali su : Tucaković, Šabanović, Kurdić, Šofranac, Pidro, Adukor, Mustafić, Rahmanović, Šišić, Halilović i Velkoski.

Prvi pogodak na utakmici viđen je u 23. minuti kada je dobru akciju Sarajeva golom krunisao Benjamin Tatar na asistenciju Hebibovića. U nastavku je bilo dobrih prilika na obje strane ali su se istakla oba golmana, Bojan Pavlović je imao dvije sjajne intervencije. Na odmor se otišlo sa rezultatom 1:0 a u 78. minuti bilo je 2:0, udarac Šofranca kratko je odbio golman Rabotničkog samo do Rahmanovića koji se dobro snalazi i postiže pogodak. U samom finišu Rabotnički je uspio smanjiti na 2:1 ali vremena za nešto više nije bilo.

FK Sarajevo svoju drugu pripremnu utakmicu na pripremama u Sloveniji igra u četvrtak 28.6 protiv Radničkog iz Niša. Meč počinje u 17:30 uz live prenos na oficijalnom Youtube kanalu FK Sarajevo.   

Game information