FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

FK Rudar 0:0 FK SARAJEVO

06.04.2014 u 21:05h

FK Rudar 0:0 FK SARAJEVO

Na gradskom stadionu u Prijedoru, domaćin Rudar i Fudbalski klub Sarajevo remizirali su odigravši 0:0. Domaćini su većinom utakmice bili bliže pobjedonosnom golu, međutim, nisu uspjeli naći put do mreže. Naš igrači su djelovali bezopasno, zaprijetivši svega dva puta, preko Ognjena Todorovića.

Rudar bolje otvara utakmicu. Mišan je u 17. minuti šutirao pored lijeve stative Delača. U 30. minuti utakmice, Delač je loše procijenio let lopte, a nakon povratne lopte Kantara, Vidić šutira pored gola.

Narednu priliku imao je Kantar, iskosa, sa desne strane, ali njegov udarac brani Delač. Lopta se odbija do Mišina, koji šutira iz neposredne blizine, ali je ponovo Delač na mjestu.

Na odmor se otišlo sa početnim rezultatom, 0-0. U drugom poluvrmenu, naša ekipa je krenula nešto odlučnije. U 48. minuti, nakon kornera Jajala, Stakić je u posljednjem trenutku otklonio loptu ispred Dupovca.

Poslije auta u 64. minuti, Vidić je šutirao glavom, ali je Delač sigurno uhvatio loptu. U narednoj akciji, Kantar je ubacio za Vidića, koji šutira sa deset metera izvravno u dobropostavljenog Barića.
Do kraja utakmice nije bilo promjene rezultata i osvojenim bodom, Sarajevo nije uspjelo uhvatiti priključak za prvolasiranom ekipom Zrinjskog iz Mostara.

FK Rudar 0:0 FK Sarajevo
Stadion: Gradski stadion u Prijedoru. Sudija: Muamer Bureković (Zenica). Žuti kartoni: Jovičić (Rudar).

FK Sarajevo: Delač, Barić, Jajalo (od 79. Radovac), Velkoski, Todorović, Tatomirović, Vusljanin, Cimirot, Tadejević, Dupovac, Bilbija. Tener: Robert Jarni.

Game information