FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

FK Sarajevo 1:0 FC Dila Gori

13.02.2014 u 22:15h

FK Sarajevo 1:0 FC Dila Gori

Na četvrtoj pripremnoj utakmici u Antaliji, fudbaleri Sarajeva zabilježili su pobjedu. Ovog puta, izabranici Roberta Jarnija bili su bolji od ekipe iz Gruzije, FC Dila Gori. Krajnji rezultat utakmice glasio je 1:0, a strijelac pobjedonosnog gola bio je Krste Velkoski u 26. minuti utakmice.

Utakmicu su počeli sljedeći igrači: Bandović, Barić, Tatomirović, Dupovac, Puzigaća, Cimirot, Jajalo, Purić, Vusljanin, Stojčev, Velkoski.

U prvom poluvremenu dominirala je naša ekipa. U desetoj minuti pokušao je Stojčev, ali nije bio precizan. Pet minuta poslije, ponovo je isti igrač isprobao udarac, međutim, ni ovog puta lopta nije ušla u gol. Pokušao je i Jajalo, no ipak, prečka je bila saveznik golmana FC Dila Gori.

U 26. minuti utakmice, terenska inicijativa našeg kluba se isplatila, te Velskoski postiže gol, koji je  ukupno njegov treći, na sedmoj pripremnoj utakmici. Sjajnu asistenciju zabilježio je naš lijevi bek Bojan Puzigaća. Do kraja prvog poluvremena, zaprijetili su i Gruzijci, ali je Bandović dobrim intervencijama sačuvao našu mrežu. 

U nastavku je naš stručni štab izvršio nekoliko izmjena. U igru ulaze:  Todorović, Travančić, Delač, Trivunović, Tadejević i Osmanagić. Izašli su: Purić, Vusljanin, Cimirot, Tatomirović, Bandović i Puzigaća.

Situacija na terenu se nije mnogo promijenila. Naši igrači su imali više loptu u svom posjedu i stvarali smo prilike. Najbliži golu bili su Barić i Travančić, nešto kasnije i Aganspahić, ali nisu bili precizni i nije bilo rezultatskih promjena. Na drugoj strani, prijetili su i igrači FC Dila Gori, ali je Delač bio siguran.

Vrijedno je istaći i to, da su do kraja utakmice u igru ušli i Muharemović, Kovačević, Jevtić, Radovac i Aganspahić, dok na današnjoj utakmici nije nastupio Nemanja Bilbija, koji se još uvijek oporavlja od povrede.

Game information