FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

FK Sarajevo 0:2 Pohang Steelers

06.02.2014 u 23:00h

FK Sarajevo 0:2 Pohang Steelers

Na drugoj odigranoj utakmici  u okviru priprema Fudbalskog kluba Sarajevo u Antaliji, danas su naši fudbaleri  poraženi od strane  južnokorejskog prvaka, ekipe Pohang Steelers, rezultatom 2:0.

Stručni štab Fudbalskog kluba Sarajevo, izveo je sljedeći sastav u prvom poluvremenu: Bandović, Barić, Tatomirović, Dupovac, Puzigaća, Osmanagić, Cimirot, Vusljanin, Stojčev, Todorović i Bilbija.

Već u desetoj minuti utakmice, Pohang dolazi do vodstva. Početna terenska inicijativa se isplatila i udarcem sa bijele tačke ekipa iz Južne Koreje je povela. Nakon toga, i u narednim minutama Pohang je imao terensku inicijativu.

Naši igrači se oslobađaju pristiska u 25. minuti, kada Bilbija ne uspijeva postići gol iz izgledne prilike.  Do kraja prvog dijela utakmice, posjed lopte je i igra na terenu, su isli nama u korist, no nedostajao je zasluženi gol.

Na poluvremenu su izvršene izmjene, pa je istračao sljedeći sastav: Delač, Barić, Tatomirović, Dupovac, Tadejević, Osmanagić, Cimirot (Kovačević), Travančić, Todorović, Bilbija (Handžić) i Velkoski.

U nastavku utakmice, Pohang je postigao i drugi gol. Nakon kornera naše ekipe, koji nije rezultirao prilikom, igrači Pohanga krenuli su u kontra napad, iz kojeg su savladali Delača. Do kraja utakmice, zabilježili smo tri prilike. Pokušavali su Todorović i Travančić, dok je najbolju priliku na utakmici imao Adnan Kovačević, pogodivši prečku. 

Na kraju, kao zaključak, možemo reći da je ovo bila zaista odlična provjera za naše igrače, protiv veoma kvalitetnog protvnika, koji nosi titulu trenutnog osvajača duple krune u Južnoj Koreji. Naredna utakmica je na rasporedu već u nedjelju, kada sa početkom u 13h igramo protiv beogradskog Partizana.

Game information