FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

FK SARAJEVO 2:1 FC Metallurg (Zaporozhye)

03.02.2014 u 23:21h

FK SARAJEVO 2:1 FC Metallurg (Zaporozhye)

Na prvoj pripremnoj utakmici u Antaliji, fudbaleri Sarajeva ostvarili su pobjedu. Naši igrači, rezultatom 2:1 bili su bolji od petnaestoplasirane ekipe ukrajinskog prvenstva, Metalurga, iz Zaporožja. Dvostruki strijelac na utakmici bio je Nemanja Bilbija.

Stručni štab, na čelu sa Robertom Jarnijem, odlučio da je utakmicu započnu: Delač, Tadejević, Barić, Dupovac, Trivunović, Cimirot, Radovac, Stojčev, Velkoski, Purić i Bilbija.

Prve minute utakmice donose početničko ispitivanje snage i ne toliko dopadljiv fudbal. Vrijedno je istaći, da je našoj ekipi poništen gol zbog nedozvoljene pozicije, te da je, na drugoj strani, Delač intervenisao nakon šuta igrača Metalurga. U 18. minuti utakmice, naša ekipa dolazi do vodstva. Bilbija postiže svoj prvi pogodak na utakmici, nakon odličnog pasa Trivunovića.

Na novo slavlje, čekali smo tačno deset minuta. Stojčev je progirao Bilbiju, koji ponovo pogađa mrežu Metalurga. Do kraja prvog dijela istakao se Delač, odbranivši jedan udarac napadača Ukrajinaca. Sa rezultatom 2:0, odlazi se na zasluženi odmor.

U nastavku, izašao je sljedeći sastav: Bandović, Puzigaća, Barić, Dupovac, Trivunović, Cimirot, Osmanagić, Stojčev, Todorović, Travančić i Velkoski.

Baš kao i u prvom poluvremenu, ni prve minute drugog dijela utakmice ne donose značajnije prilike. Igra se uglavnom odvija na sredini terena, bez značajnih prijetni po oba gola. Taj period, prekinuo je Krste Velkoski, isprobavši svoj udarac u 70. minuti.  Malo je nedostajalo da naš sjajni napadač nastavi tresti mreže protvnika Sarajeva na ovogodišnjim pripremama. 

U posljednjih dvadeset minuta utakmice, igrači Metalurga su imali inicijativu, koja rezultatirala se nekoliko prilika. Prve dvije, šut i slobodan udarac, odlično brani Bandović, ali ipak, treći šut igrača Metalurga se nesretno odbio od naše odbranbene igrače, te prevario Bandovića. Taj pogodak, iz 82. minute, bio je posljednji na utakmici.

Važno je još spomenuti, da su u igru, umjesto Cimirota i Stojčeva, na početku 75. minute, ušli Kovačević i Handžić.

Već za tri dana, naše igrače očekuje nova provjera. Protvnik će nam biti veoma kvalitetna ekipa iz Južne Koreje, Pohang Steelers.

 

Game information