FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

FK Sarajevo 5:0 FK Novi Grad

02.07.2016 u 22:39h

FK Sarajevo 5:0 FK Novi Grad

Fudbaleri Sarajeva odigrali su u poslijepodnevnim satima današnjeg dana drugu prijateljsku utakmicu u sklopu priprema za predstojeću takmičarsku sezonu 2016/17. Izabranici Almira Hurtića savladali su Novi Grad u Trening centru FK Sarajevo u Butmiru, rezultatom 5:0, a pogađali su: Husejinović, Benko, Duljević, Sarić i Osmanović.

Stručni štab Fudbalskog kluba Sarajevo na današnjoj utakmici priliku je ukazao sljedećim igračima: Adilović, Hebibović, Novaković, Mujakić, Rastoder, Sarić, Hodžić, Husejinović, Duljević, Anđušić i Benko, a u toku utakmice sa klupe su ušli Trifković, Herić, Gljiva, Osmanović i Vazda.

_MG_5466

Na današnjoj utakmici, Bordo klub je dominirao protiv člana Druge lige Federacije Bosne i Hercegovine, a rezulatska prednost je mogla biti još veća, obzirom da su Duljević i Anđušić u prvom poluvremenu pogodili okvir gola, dok je Hebibović u drugom poluvremenu također bio blizu pogotka, no po treći put, okvir gola je bio saveznik golmana naših gostiju.

Fudbaleri Sarajeva u glavnom gradu Bosne i Hercegovine boraviti će do 5. jula, kada će ekipe nastaviti pripreme van granica naše države. Fotografije sa današnje utakmice pogledajte klikom na LINK.

Game information