FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

FK SARAJEVO 0:0 FK Željezničar

30.10.2013 u 23:37h

FK SARAJEVO 0:0 FK Željezničar

Dugoočekivani gradski derbi između Sarajeva i Željezničara završen je bez pobjednika, rezultatom 0:0. U jednoj ne tako atkratkvnoj utakmici za oko, mreže Sarajeva i Željezničara su mirovale cijelih 90' minuta.

Sarajevo je prvo zaprijetilo. Komazec je već u drugoj minuti pokušao iskosa sa desne strane, ali lopta odlazi pored gola. Željezničar samo minut kasnije ima jako dobru priliku. Jamak je napravio dobar prodor, šutirao, ali Bandović odličnom reakcijom spašava svoj gol.

Ruku na srce, gosti sa Grbavice su igrali mnogo bolje u prvom poluvremenu. Ipak, naša ekipa je izdržala početni pritisak Željezničara, te je pred kraj prvog dijela preuzela terensku inicijativu, ali su nedostajale prilike. Na poluvrijeme se otišlo rezultatom 0:0.

Nastavak susreta donosi bolju igru Sarajeva. U 54. minuti Anid Travančić se našao u velikoj prilici, ali je šutirao iz dobre pozicije pored gola. Mahir Karić je u 66. minuti izašao sam pred Lončarića, ali se spetljao, pa je propala još jedna dobra prilika za domaće.

Nakon toga igra umiruje, a prvu pravu priliku imao je Željezničar tek u 90. minuti. Naime, Bučan je dobro šutirao, a Bandović još bolje intervenisao.

Na kraju je susret okončan rezultatom 0:0.

Šef stručnog štaba Sarajeva, Husref Musemić, na kraju utakmice izjavio je sljedeće:

''Očito je da smo drugo poluvrijeme odigrali bolje u odnosu na prvo. Istina, imali smo neke šanse i inicijativu, ali to nismo uspjeli i iskoristiti. Prvo poluvrijeme je odigrano ispod svakog kriterijuma i to je činjenica, a nemamo mi mnogo prostora za oscilacije. Imali smo danas dvije prinudne izmjene i svakako da je i to dalo svoj pečat cijelokupnom dojmu. Ali, to je fudbal. Nikad ne znate šta se može desiti na utakmici."

FK SARAJEVO 0:0 FK Željezničar

Stadion "Asim Ferhatović - Hase". Gledalaca: 12.000. Sudija: Vladimir Bjelica. Žuti kartoni: Jamak, Hodžić, Tomić, Selimović, Hasanović (Željezničar)

FK Sarajevo: Bandović, Kovačević (od 70. Osmanagić), Komazec, Todorović, Tatomirović, Trivunović, Karić, Cimirot, Tadejević (od 38. Puzigača), Dupovac, Radovac (od 53. Travančić).

Game information