FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

NK Maribor "B" 1:4 FK Sarajevo.

10.07.2016 u 19:50h

 NK Maribor "B" 1:4 FK Sarajevo.

U popodnevnim satima današnjeg dana fudbaleri Sarajeva odigrali su svoju treću prijateljsku utakmicu na pripremama u Slovenj Gradecu. Naši igrači, odmjerili su snage sa ekipom NK Maribor “B”, koja se takmiči u 3. ligi Slovenije. Krajnji ishod utakmice glasio je 4:1 u korist Sarajeva, a pogađali su Benko (2), Anđušić i Hebibović.

Bordo klub je utakmicu započeo u sastavu: Adilović, Hodžić, Mujakić, Mihojević, Kadušić, Herić, Radovac, Husejinović, Crnkić, Anđušić i Benko.

Utakmica je ponudila dosta prilika, naročito pred golom Maribora, a mladi tim Sarajeva, predvođen iskusnijim Benkom, Adilovićem i Husejinovićem mogao je upisati i ubjedljiviju pobjedu. Prvi gol na utakmici postigao je Benko u 23. minuti, kada dobro koristi dodavanje Crnkića. Isti igrač postigao je i svoj drugi gol četiri minute poslije. Ovog puta, asistirao je Anđušić, koji je dobro ubacio sa lijeve strane. Do kraja prvog dijela, u strijelce se upisao i mladi Anđušić, kojeg je uposlio prethodno Herić.

Igrala se 70. minuta nastavka, kada je Husejinović pronašao Hebibovića, a naš krilni igrač prizemnim udarcem loptu šalje iza leđa golmana Maribora za 4:0, a konačan ishod utakmice postavio je Dodlek, pogodivši mrežu Kovačevića u 84. minuti sa bijele tačke. U toku utakmice u bordo dresu istrčali su već spomenuti Hebibović i golman Vladan Kovačević, te Rastoder, Gljiva, Vazda i Osmanović.

Narednu utakmicu na pripremama u Sloveniju, fudbaleri Sarajeva igrati će 12. jula i to protiv ruskog Krasnodara. Fotografije sa današnje utakmice pogledajte klikom na LINK.


FB_sezonske_mockup2

Game information

Naredna utakmica

Premijer Liga BiH

  • Kolo: 17.
  • Subota, 23.11.2019 13:00
  • Stadion: Rođeni
competition

FK Velež FK Velež
FK Sarajevo FK Sarajevo